https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Cherry Mae (34) wil hoge toppen scheren in Homo Universalis: “Heel competitief ingesteld”

Cherry Mae bekomt aan het zwembad in de tuin van de zware opnamedagen. © TOM VAN HOUTTE foto TVW
Redactie KW

Kroont Cherry Mae Arguedo (34) uit Wakken zich binnenkort tot Homo Universalis? Ze is sinds deze week elke werkdag te zien in de populaire spelrubriek in Iedereen Beroemd. “Ik ben supercompetitief ingesteld. Als ik aan iets meedoe, is het om te winnen.”

Cherry Mae heeft Filipijnse roots en woont sinds de zomer van 2008 in ons land. Ze volgde de liefde naar Wakken, waar ze woont met haar uit Moerbeke-Waas afkomstige partner Dirk Rollé (58) en hun 12-jarige dochter Cherry Lynn. “Wij zijn het die haar hebben ingeschreven. Telkens we naar het programma keken, zei Cherry Mae dat ze dat ook wel zou kunnen. Ze mag het nu eens bewijzen”, lacht Dirk.

In het tv-programma Iedereen Beroemd is de spelrubriek Homo Universalis sinds maandag 6 september terug van weggeweest. Daarin gaan de programmamakers op zoek naar de persoon die nooit de laatste is in 99 opdrachten. De 100 kandidaten moeten het elke dag tegen elkaar opnemen. De verliezer van de dag moet naar huis.

Bijna opnames gemist

“Het scheelde geen haar of ik kon een maand geleden niet aan de opnames beginnen, omdat ik uitgerekend die dag zou terugkeren uit de Filipijnen. Maar nog een geluk bij een ongeluk: door de naweeën van corona werd die reis gecanceld”, zegt Cherry Mae.

De opnames vinden op weekenddagen plaats in Schelle. “Heel vermoeiend, want telkens wordt een hele week ingeblikt. Voor de recentste opnamedag was ik bijna 15 uur weg van huis. Voor mij zijn niet de camera’s stresserend, maar wel de gedachte dat ik bepaalde opdrachten niet zal kunnen. We kregen een voetbalproef op ons bord die totaal niet aan mij was besteed. Ik speelde in mijn thuisland volleybal, basketbal en deed aan atletiek, maar voetbal is er totaal niet populair.”

“Ik geniet van elke opdracht, want het kan altijd de laatste zijn”

“Alles wat naar puzzelen en quizzen neigt, doe ik ook niet graag. Ik kan me wel verstaanbaar maken in het Nederlands, maar mis soms de finesses van de vragen. Daarom probeer ik van elke opdracht te genieten, omdat het telkens weer de laatste kan blijken.”

Cherry Mae, beroepshalve monteur bij Lithoss in Pittem, heeft het vooral begrepen op alles wat in de buurt van knutselen komt. “Handig is ze absoluut. Zie je die volière in onze tuin? Die heeft Cherry Mae eigenhandig in elkaar gestoken”, geeft Dirk nog mee.

Jaar gratis reizen

Aan motivatie ontbreekt het de Wakkense alleszins niet. “Ik ben supercompetitief ingesteld. Als ik aan iets meedoe, is het om te winnen. En zeker in dit programma, met als hoofdprijs een jaar gratis reizen. Dat zou heel mooi meegenomen zijn, aangezien ik in Europa nog veel wil ontdekken.” (TVW)

‘Homo universalis’ in Iedereen Beroemd: elke weekdag om 19.40 uur op Eén en via VRT NU. De rubriek is ook elke dag om 12 uur ’s in première te zien via VRT NU en de Facebookpagina van Eén.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.