Carlo Bonte veilt werk van Piet Huysentruyt voor Oekraïne 12-12

Piet is verrast door de directe aanpak van de Brugse veilingmeester. © Play4
Bert Vanden Berghe

In de vijfde aflevering van ‘Stukken van Mensen’ van 8 maart komt een stuk van Piet Huysentruyt aan bod, dat diezelfde avond wordt geveild voor het goede doel.

Van kookkunst kent hij alles, maar ook de schilderkunst is hem niet vreemd. In de vijfde aflevering van Stukken van Mensen komt topchef Piet Huysentruyt een eigen werk voorstellen aan de dealers.

Piet: “Mijn inspiratie is altijd gelinkt aan mijn gevoelens of aan wat ik meegemaakt heb of waar ik mee zit. Alles komt uit mijn buik. De mensen gaan zeggen: Piet kan niet tegen kritiek, als het over mijn kookkunst gaat. In mijn werk op doek kan het mij echt niet schelen. Ik ga ervan uit dat ik het graag zie en that’s it.”

Het werk wordt op dinsdag 8 maart geveild. Bieden kan tot 15 maart.
Het werk wordt op dinsdag 8 maart geveild. Bieden kan tot 15 maart. © Play4

Carlo is meteen geïnteresseerd en snoept het stuk al snel weg voor de neus van zijn collega’s. Ondertussen heeft Carlo ook een plan met het werk, en niet zomaar één: hij zal het stuk veilen om de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne te steunen. De veiling start op dinsdag 8 maart om 21.30 uur en loopt tot dinsdag 15 maart 21 uur. De opbrengst schenkt Carlo integraal aan de steunactie van Consortium 12-12. Bieden kan via: carlobonte.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.