https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Camille Dhont wordt de steun en toeverlaat van kandidaten in de Regi Academy

Voor ‘Vergeet de tijd’ en ‘Vechter’ werkte Regi reeds samen met Camille, voor wie hij naar eigen zeggen enorm veel respect heeft. © DPG Media
Phebe Somers

Vanaf donderdag 19 augustus zal ‘rijzende ster’ Camille Dhont te zien zijn in ‘Regi Academy’ op VTM 2. In dit nieuwe programma gaat hitkanon Regi Penxten op zoek naar dé man of vrouw die zijn/haar unieke stem mag uitlenen voor zijn volgende oorwurm.

Om die unieke, straffe stem te vinden schakelt Regi zijn ‘fab four’ in, bestaande uit Jaap Reesema, Olivia Trappeniers, Lester Williams en Camille Dhont. De laatstgenoemde zal niet in de jury zetelen, maar neemt een andere rol op zich.

© DPG Media

“Ik ben er om mee te feesten met de kandidaten wanneer ze doorgaan naar de volgende ronde, en diegene te troosten die helaas terug naar huis moeten. Ik zal dus vooral achter de schermen de kandidaten begeleiden, onder andere door hen tips en tricks te geven doorheen de hele belevenis”, vertelt de Camille, die naast haar liedjes in #LikeMe ook al scoorde met eigen nummers zoals ‘Vuurwerk’.

Gouden tips

Volgens de Wevelgemse is het eigenlijk niet zo ingewikkeld: “Je moet vooral 100% je eigen zotte zelf zijn. Regi houdt echt van authenticiteit, mensen die zich volledig smijten. Ook staan je zangkunsten nog niet helemaal op punt, het is altijd slim om je volledig te smijten. Hard werken blijft belangrijker, ik zal de kandidaten bijvoorbeeld ook zangoefeningen geven. Het écht graag willen, dat is het enige wat telt.” Wie groen licht krijgt van de vierkoppige jury, mag het auditienummer opnieuw brengen, live vanuit het Q-Beach House in Oostende.

Meteen enthousiast

Camille twijfelde geen seconde om mee te werken aan ‘Regi Academy’. Ze vertelt dat ze samen met Regi in de studio zat toen hij zijn idee voor het eerst luidop uitsprak, en ze waren meteen vrienden van Camille aan het opzoeken die zich eventueel kandidaat konden stellen. Momenteel zit ze opnieuw in de studio, te schrijven aan haar nieuw album. “Verder staan er ook weer opnames voor #LikeMe op het programma en tot slot nog een heel leuk nieuw project waar ik helaas nog niets over mag zeggen, hou me dus zeker maar in de gaten”, klinkt het.

Regi weet wat hij wil en zijn lat ligt erg hoog

Haar Radio 2 Zomerhit-nominatie kon ze helaas niet verzilveren, maar daar is Camille zeker niet rouwig om: “Niels en Regi, dat zijn mijn vrienden hé, en die hebben die prijs keihard verdiend. Ik was al zo trots dat ik gewoon op de shortlist stond, mijn avond kon sowieso al niet meer stuk!”

Regi Academy is een programma is van Heartmade Media, het productiehuis van Niels William die ook de manager van Camille is.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.