Camille Dhont en Ozark Henry in nieuw seizoen ‘Liefde voor Muziek’

Camille was recent nog te zien in ‘The Best Of’ op VTM. Volgend voorjaar steelt ze er de show in ‘Liefde voor Muziek’. (foto VTM)
Bert Vanden Berghe

Dit najaar wordt een nieuw seizoen van het bekende VTM-programma ‘Liefde voor Muziek’ ingeblikt. Al zeker twee West-Vlamingen zijn van de partij.

De volledige lijst is nog niet bekend, maar nu al hebben verschillende artiesten toegezegd. Margriet Hermans begon haar muzikale carrière 35 jaar geleden en werd bekend met nummers als ‘Alle mooie mannen zijn zo lelijk als ik jou zie’ en ‘Laissez Rouler Le Bon Temps, Jacqueline’. Na de jaren 90 was die carrière tanende en gooide ze zich op de politiek. In 2004 bracht Margriet nog een album uit, maar nu hoopt ze haar muziek nieuw leven in te blazen. Ook een tijdje van de muzikale radar verdwenen en van de partij straks: Koen Buyse. In 2000 deed hij met de groep Zornik Breknov mee aan Humo’s Rock Rally. Hij haalde de finale en kreeg een platencontract aangeboden. Met Zornik stond hij onder meer op het podium van Pukkelpop en Rock Werchter. Zijn grootste hit was ‘Scared of yourself’.

Aan de nieuwe editie van ‘Liefde voor Muziek’ nemen ook twee West-Vlamingen deel. Camille Dhont uit Wevelgem leerden we kennen via de Ketnet-reeks #LikeMe, maar timmert immers stevig aan de muzikale weg door haar samenwerkingen met Regi en haar solonummers.

Ook Ozark Henry is van de partij. Kortrijkzaan Piet Goddaer is al actief in de muziekbusiness sinds de jaren 90, maar maakte vooral furore na 2000. Een paar jaar geleden richtte hij Studio Ozark Henry op, dat immersief geluid, of audio in 3D, op de kaart wil zetten.

Dit najaar gaan de opnames van ‘Liefde voor Muziek’ van start in Zuid-Frankrijk. De afleveringen zullen te zien zijn in het voorjaar van 2022 bij VTM.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.