Blote kont uit Eernegem valt in de prijzen in De Ideale Wereld

Tijl ontving de prijs uit handen van Lukas Lelie. (foto VRT)
Tijl ontving de prijs uit handen van Lukas Lelie. (foto VRT)
Bert Vanden Berghe

Tijl Vandenbussche (36) had dinsdagavond een opmerkelijke passage in het satirische Canvas-programma ‘De Ideale Wereld’. Een ludiek filmpje van zijn blote kont deed hem een wedstrijd én drie vaten bier winnen. Hij weet al in welke café’s hij zal trakteren.

Belangrijke info voor u verder leest: mocht u denken dat het volgende een uit de hand gelopen vrijgezellen- of studentengrap is… het is het niet.

Het verhaal van Tijl is al even euh, opvallend, als zijn passage. En het begint al met een even geflipt idee van het satirische Canvas-programma ‘De Ideale Wereld’. Zij deden een oproep om een creatieve muzikale versie te maken van de welbekende caféleus: ‘Een vat! Een vat! Een vat!’, waarbij opgeroepen wordt om een vat bier te trakteren. Tijl Vandenbussche (36) zat in de zetel en zag meteen het licht. Zijn lief zag hetgeen waar de zon niét schijnt, want Tijl liet haar een filmpje maken van zijn harige kont die het ‘meebekte’. “Eigenlijk had ik er nog een mondmaskertje willen op zetten”, lacht Tijl, die in het dagelijks leven opvoeder is in het Gentse. “Oorspronkelijk had ik er ook ‘Een gat! Een gat! Een gat!’ van gemaakt, maar dat was blijkbaar niet conform het wedstrijd-reglement waardoor ik het ook nog eens moest dubben.”

(lees verder onder het videofragment)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

De Ideale Wereld kreeg een 70-tal inzendingen binnen, waaronder enkele heel creatieve. Een aantal van hen zaten ook in het publiek. Tot zijn lichte verbazing werd Tijl naar voren geroepen als winnaar. “Moet ik 20 jaar mijn broek afsteken, om eindelijk in de prijzen te vallen”, lacht Tijl. “Ik had wel een voorgevoel, want ik was geselecteerd samen met twee andere die het echt serieus hadden aangepakt. Het verschil was iets te opvallend.”

Speech

Tijl gaf een speech waarbij hij zijn lief en zijn ‘metje’ bedankte. “Mijn grootmoeder ligt momenteel in het ziekenhuis en ik wist dat ze ging kijken. Ze vond het wel grappig, liet ze me weten.”

Als beloning kreeg Tijl een beker, bestaande uit drie kleine vaatjes én drie effectieve biervaten. “Als het weer mag, dan trakteer ik graag eentje in De Zwerver, en ik zou ook graag eentje geven in het Gentse. Het hangt er natuurlijk vanaf hoe de zomer er uitziet, maar als het kan dan geef ik heel graag dat derde vat op Rock Zerkegem, wat mij nauw aan het hart ligt.”

Tijl kan er – terecht – mee lachen met zijn opvallende stunt. “Ik heb wel een exhibitionistisch kantje”, grapt Tijl. “Als iemand mij inspireert met een goed idee, sta ik er altijd voor open.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.