Blankenbergs koppel in ‘Blind Gekocht’: “Na drie jaar zoeken werden we wanhopig”

Ann-Sophie en Maxim zochten een eigen stekje in Blankenberge. (foto Play4)
Ann-Sophie en Maxim zochten een eigen stekje in Blankenberge. (foto Play4)
Bert Vanden Berghe

Ann-Sophie Beyls en Maxim Van Dyck uit Blankenberge zijn straks te zien in een nieuw seizoen van ‘Blind Gekocht’. Zij gaven hun vertrouwen én spaarcenten in handen van een groep experts. “Na de eerste lockdown was duidelijk dat ons studiootje echt te klein was.”

Het concept van ‘Blind Gekocht’ is al even eenvoudig als angstaanjagend. Je geeft je zuurverdiende spaarcenten af aan enkele experts die in jouw plaats een huis kopen. Ook Ann-Sophie Beyls (25) en Maxim Van Dyck (31) wagen zich aan het avontuur. Ann-Sophie is afkomstig van Kortrijk en werkt op de facturatiedienst van een transportbedrijf in Zeebrugge. Maxim heeft roots in Antwerpen, maar woont met zijn familie sinds zijn negende in Blankenberge. Hij werkt als autoverkoper bij Opel in Sijsele.

“Vier jaar geleden gingen we samenwonen in een studiootje in Blankenberge”, legt Ann-Sophie uit. “Maar dat werd stilaan te klein voor ons. Ook al omdat we een kinderwens hebben. Maar tijdens de eerste lockdown werd ook duidelijk dat elk moment van de dag in één ruimte zitten enkel de badkamer is apart net iets te veel van het goede is.” (lacht)

“Het was spannend, ja. Dit heeft me toch een paar jaar van mijn leven gekost”

Parkeren in de straat

Al drie jaar lang is het koppel op zoek naar een eigen stekje. “In Blankenberge, ja. Want ik heb mijn hart verloren aan de zee en wil niet meer terug naar Kortrijk. Maar hier een huis vinden, is niet evident en we werden langzaam wanhopig. Binnen ons budget zouden we moeten kijken voor een renovatieproject, alleen hebben we allebei linkerhanden. We durfden dan ook de stap niet te zetten. Een nieuwbouw was dan weer te duur. Maxim en ik raakten moeilijk op dezelfde lijn. Het belangrijkste was dat we drie slaapkamers hadden en dat we dichtbij konden parkeren. Maxim had voor Bea zelfs een kaartje met straten die voor ons niet lukten. Want we willen op zijn minst wel in de straat kunnen parkeren. Zeker in de zomer is dat hier een ramp.”

Gameroom

De twee hadden elk nog een grote wens: Ann-Sophie droomt van een mooie zwarte keuken als hart van het huis en Maxim had zijn zinnen gezet op een eigen gameroom. Of dat ook gelukt is, zien we dus binnenkort. “Al van bij het eerste seizoen opperde ik het idee om mee te doen. Hij verklaarde me gek. We spraken af dat we ons zouden inschrijven als we een jaar later nog niets gevonden hadden. We hadden niet verwacht om er bij te zijn, maar zijn heel blij met onze deelname. Het was best spannend, ja. Ik heb er een paar slapeloze nachten aan overgehouden. Het heeft me toch een paar jaar van mijn leven gekost”, lacht Ann-Sophie. Het koppel komt aan bod in de tweede aflevering. “We zijn heel benieuwd hoe het straks overkomt op televisie. Ik hou mijn hart wat vast, maar het waren hele fijne draaidagen. Het was een heel toffe en joviale ploeg. En we zijn vooral onszelf gebleven. Dus we kunnen er alleen maar blij op terugblikken.”

Blind Gekocht, vanaf woensdag 14 april om 20.35 uur op Play4.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.