Annelies Declerck van Madou Vastgoed te zien in ‘Huizenjagers’

Annelies wou de familiale sfeer van het kantoor ook tot uiting laten komen in het programma. © foto Jan
Redactie KW

Van maandag 25 tot donderdag 28 oktober zal Annelies Declerck (35) van Madou Vastgoed, dat ze samen met haar partner Steven in Tielt runt, haar uiterste best doen om in het Play4-programma ‘Huizenjagers’ een huis aan de man te brengen. Wij spraken haar over deze speciale belevenis.

“Het hele verhaal begint bijna twee jaar geleden toen mijn partner Steven gecontacteerd werd door Play4 met de vraag of hij geïnteresseerd was om aan de preselecties van Huizenjagers mee te doen”, steekt Annelies (35) van wal. “Hij doorliep diverse selectieproeven, maar werd uiteindelijk niet weerhouden. Enkele maanden later zaten we op restaurant toen ik op mijn gsm zag dat ze opnieuw kandidaten zochten. Ik besloot om Steven opnieuw in te schrijven en hij werd weer gecontacteerd, waarbij hij aangaf dat hij reeds eerder gecontacteerd was, maar dat ikzelf momenteel stage bij hem loop als immobiliënmakelaar. Vrij snel gaven de mensen van Play4 aan ons te willen horen, omdat het zakelijke van Steven en mijn vrouwelijke touch hen een interessante combinatie leek. Kort nadien kwam de melding dat ik aan de selecties mocht deelnemen.”

Niet de eigen regio

“Uiteindelijk kreeg ik groen licht van hen, waarbij volgens hen mijn spontaneïteit een grote rol gespeeld heeft”, gaat Annelies verder. “De reeks werd vorig jaar in augustus opgenomen. Al vrij snel merkte ik dat voor de televisiewereld andere criteria meespelen dan enkel zakelijk talent. Er wordt voor een reeks immers gezocht naar de juiste mix qua personen, karakters en geslacht. Zelfs mijn haarkleur heeft meegespeeld! Uiteindelijk kreeg ik de melding dat ik mocht deelnemen aan de reeks rond woningen in de Leiestreek. Voor ons was dat minder goed nieuws, want dat is geen regio waar we erg actief zijn, in tegenstelling tot mijn twee collega deelnemers, die echt uit die streek kwamen. Bovendien hadden we maar een paar weken om de geselecteerde panden door te geven.”

“Ik ben trots dat we het eerste Tieltse vastgoedkantoor in ‘Huizenjagers’ zijn”

“Het waren dus drukke en stressvolle weken met een rollercoaster van emoties, maar we zijn niet voor een kleintje vervaard. Geschikte panden zoeken is als makelaar je job en dus togen we met frisse moed aan het werk, wat resulteerde in de noodzakelijke panden met voldoende potentieel. We hadden wel de tegenslag dat de woning waar we het meeste van verwachtten twee dagen voor de opnames verkocht werd, maar er schoot nog voldoende over om de strijd aan te gaan. De opnames zelf zijn absoluut meegevallen. Ik wist niet wat ik moest verwachten, maar ik voelde mij al vrij snel op mijn gemak. Na een tijdje vergat ik vaak dat er camera’s op ons gericht waren. Ook de mensen van Play4 vielen enorm mee en met mijn twee collega-makelaars was er eveneens een goede klik. We hebben ons echt geamuseerd.

Trots

“Er was één ding dat ik mij bij aanvang meteen voorgenomen had: ik wilde absoluut mezelf blijven. Wie me kent, weet dat ik zeer enthousiast en vrij uitbundig van nature ben en ik wilde dit ook bij de opnames behouden. We willen binnen het kantoor een familiale sfeer aanhouden, waarbij ons motto verkopen of verhuren zonder zorgen is. Ik ben erin geslaagd dit alles in de uitzendingen naar voren te laten komen. Over de uitslag kan ik uiteraard nog niets verklappen, maar ik ben wel trots dat we het eerste Tieltse vastgoedkantoor in Huizenjagers zijn en ik kan alleszins wel al garanderen dat het leuke en aangename afleveringen zullen worden”, besluit Annelies. (JG)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.