Stem de 55, The Oh! of Decadance in de nieuwste versie van Monopoly

Het nieuwe bordspel werd in de Versuz in Hasselt voorgesteld.© gf
Het nieuwe bordspel werd in de Versuz in Hasselt voorgesteld.© gf
Olaf Verhaeghe

Elf plekjes zijn al ingenomen, maar er is nog plaats voor elf iconische discotheken. Groep 24, de makers van onder meer Monopoly Kortrijk en Monopoly F.C. De Kampioenen, lanceren binnenkort een gloednieuwe versie. Hoe die er uiteindelijk uit zal zien, kan jij mee bepalen.

In de Versuz in Hasselt werd vorige week vrijdag de nieuwe en exclusieve Monopoly-versie voorgesteld: Monopoly Discotheken. Het spel blijft uiteraard trouw aan de legendarische voorganger, alleen krijgt het spelbord een aangepast jasje. Monopoly Discotheken sluit aan bij de Canvas-reeks Platendraaiers. In het programma gooit presentator DJ 4T4 (Kristof Michiels, red.) een licht op de opmerkelijkste feiten, veranderingen en trends in 50 jaar Belgische dj-cultuur. In de tweede aflevering nemen enkele collega-dj’s het tegen elkaar op in het officieuze Belgisch kampioenschap Discopoly.

Kort na de uitzending stroomden de aanvragen naar dat spel binnen bij de programmamakers. En dus besloot Kristof Michiels het idee verder uit te werken. Groep 24, rechtenhouder van Monopoly in België, sprong mee op de kar: Monopoly Discotheken was geboren.

Iconische discotheken

Alle locaties van het klassieke spelbord worden in deze versie aangepast naar de bekende discotheken van ons land. Zo zal je bijvoorbeeld de Versuz in Hasselt of de Fuse in Brussel kunnen kopen. Ook de kans- en algemeen fondskaartjes bevatten leuke verwijzingen naar de discotheken. Van de 22 straatjes zijn er al 11 elf ingevuld met hedendaagse discotheken. Dat betekent dus dat er nog eens 11 plaatsjes over zijn.

Monopoly Discotheken moet in het voorjaar van 2022 op de markt komen.© gf
Monopoly Discotheken moet in het voorjaar van 2022 op de markt komen.© gf

Welke dat worden, bepalen de discotheekliefhebbers zelf. Via een poll met daarin een lange lijst aan iconische danstempels uit de rijke Belgische muziekgeschiedenis kan je stemmen op jouw favoriet. De stemming loopt nog tot en met zondag 21 februari en omvat ruim 30 discotheken. Daaronder ook een aantal bekende West-Vlaamse zoals de 55 in Kuurne, Carré Casino in Middelkerke, La Scala in Blankenberge, de Pava in Ingelmunster of Empire in Dentergem. Zij strijden dus tegen andere iconen als de Noxx in Antwerpen, de Decadance in Gent of de The Oh! in Gavere.

Stemmen kan via de website www.monopolydiscotheken.be of via deze link . Via dezelfde website kan je ook het bordspel bestellen. Monopoly Discotheken komt in het voorjaar van 2022 effectief op de markt.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.