SP.A wil Martine Tanghe tot ereburger van Kortrijk kronen

©© VRT - Lies Willaert
©© VRT - Lies Willaert
Olaf Verhaeghe

Maandagavond nam journaalanker Martine Tanghe (65) definitief afscheid van de kijkers. Na 42 jaar als nieuwslezer bij de VRT gaat ze met pensioen. Nawal Maghroud, fractieleider voor SP.A in de Kortrijkse gemeenteraad, plant op de volgende gemeenteraad een opmerkelijk voorstel: Martine Tanghe tot ereburger van de stad benoemen.

Het allerlaatste Journaal van Martine Tanghe (65) leverde maandagavond een kijkcijferrecord op: meer dan 2 miljoen mensen namen samen afscheid van het VRT-icoon. Ook Nawal Maghroud, SP.A-fractieleider in de gemeenteraad van Kortrijk, zat aan haar televisiescherm gekluisterd en keek vol bewondering naar Martine Tanghe.

Zoals bekend liggen de roots van Martine Tanghe in de Kortrijkse deelgemeente Bissegem . Het afscheid van het journaalanker inspireerde Nawal Maghroud in dat opzicht tot een opmerkelijk voorstel. “Martine Tanghe, geliefd door velen en een vaste waarde op onze televisie. Als journaliste kwam ze terecht in een mannenwereld en heeft ze zich ontplooid tot een waar fenomeen in Vlaanderen”, stelt Nawal op Facebook. “Gisteren hebben met z’n allen afscheid van haar genomen en zei ze: alles komt goed. Jazeker Martine, alles komt goed. Onze harten heb je alvast gewonnen.”

Nawal Maghroud is fractieleider voor SP.A in de Kortrijkse gemeenteraad.© a-TV
Nawal Maghroud is fractieleider voor SP.A in de Kortrijkse gemeenteraad.© a-TV

“Martine staat gekend als een sterke madam, gepassioneerd door de Nederlandse taal en met roots in Bissegem. Om die reden wil ik in de volgende gemeenteraad voorstellen om Martine Tanghe ereburger te maken van onze stad”, klinkt het.

Het voorstel kan meteen op heel wat enthousiasme rekenen, ook binnen het Kortrijkse stadsbestuur. De kans lijkt dan ook groot dat Kortrijk binnenkort een bijzonder ereburger rijker is.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.