Vlogduo Céline en Michiel onder vuur na aankoop hond

De populaire vloggers Céline Dept en Michiel Callebaut staan in het oog van de storm nadat ze een puppy kochten bij een broodfokker. Het koppel was zich naar eigen zeggen van geen kwaad bewust. Gaia, dierenliefhebbers én YouTuber Acid roerden zich intussen ook al.

Michiel en Céline met de pup Trixie, die intussen ook een aparte Instagram-account heeft. (Foto Instagram)
Michiel en Céline met de pup Trixie, die intussen ook een aparte Instagram-account heeft. (Foto Instagram)

Vorige zomer ontstond een heuse mediarel toen CEMI en Acid openlijk ruzie hadden op YouTube. Voor wie het in Keulen hoort donderen: CEMI staat voor Céline Dept en Michiel Callebaut, twee twintigers die hoge ogen gooien online. Op YouTube hebben ze meer dan een half miljoen kijkers en ook op TikTok doen ze het niet onaardig. Om een idee te geven: vorig jaar werden de TikTok-filmpjes van Céline, afkomstig uit Bredene, alleen al zo’n 3,4 miljard keer bekeken. En nee, dat is geen tikfout.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Nu ligt het duo opnieuw onder vuur, na de aankoop van hun hond. Het was Gaia dat euh… de kat de bel aanbond. In een YouTube-filmpje zien we hoe Michiel zijn vriendin verrast met een puppy, die ze vorige week zijn gaan bekijken. Alleen blijkt dat de puppy afkomstig is van een Antwerpse kwekerij die op de lijst staat van broodfokkers. Dat zijn mensen die dieren kweken uit winstbejag, en daarbij geen rekening houden met de leefomstandigheden van het dier.

Broodfokker

CEMI postte vrolijk foto’s en filmpjes met het dier op sociale media, dat intussen ook een eigen Instagram-account kreeg. Toen ze lucht kregen van de heisa die ontstond, lieten ze in een korte reactie weten dat ze zich van geen kwaad bewust waren dat het om een broodfokker ging, en dat ze niet eens wisten wat die term betekende. “Na een onderzoek bij de dierenarts, blijkt dat het dier wel gezond is”, reageerden ze op Instagram.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Maar daarmee was de kous niet af. Veel dierenliefhebbers postten negatieve berichten op de verschillende accounts van het koppel. Intussen roerde ook Blankenbergenaar Nathan ‘Acid’ Vandergunst zich, die op YouTube ook honderdduizenden volgers heeft. Hij werd naar eigen zeggen meteen getagd door zijn fans en blikte een video in waarin hij stevig van leer trekt tegen het YouTube-koppel.

Daarbij was hij kwaad over het gebrek aan verantwoordelijkheidszin en enkele andere uitspraken dat het koppel deed. Ook dat er naar verluidt enkele negatieve reacties werden verwijderd, schoot bij hem en vele anderen in het verkeerde keelgat.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.