https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Nieuwe Facebookpagina met enkel goed nieuws uit Ingelmunster

Liselot Henderyckx is beheerder van de Facebookpagina ‘Goed nieuws uit Ingelmunster’.© FODI
Liselot Henderyckx is beheerder van de Facebookpagina ‘Goed nieuws uit Ingelmunster’.© FODI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

‘Goed nieuws uit Ingelmunster’ heet de nieuwe Facebookpagina, die een tijdje geleden werd gelanceerd. Het idee komt van Pieter Deknudt uit Deerlijk. In Ingelmunster is Liselot Henderyckx de beheerder. Op deze Facebookpagina verschijnt er niets anders dan positief nieuws.

Ingelmunster beschikt al over de Facebookpagina ‘Je bent van Ingelmunster’ en ‘Positief en leute’. Daar komt er nu nog eentje bij met als beheerder Liselot Henderyckx uit de Gentstraat. Deze dorpsgenote is getrouwd en heeft één dochter. Ze is sociaal verpleegkundige bij Kind en Gezin. In bijberoep maakt ze ook eigenzinnige creaties met Creala. In haar vrije tijd gaat ze graag op stap met de twee golden retrievers, die ook deel uitmaken van het gezin.

Al Facebookpagina voor 300 gemeenten

Het initiatief voor de Goed nieuws uit -pagina’s komt van Pieter Deknudt uit Deerlijk, bekend van de band Zinger. Hij is het die in de voorbije weken voor 300 Vlaamse gemeenten een Facebookpagina, enkel voor goed nieuws, heeft aangemaakt. Ook voor Ingelmunster werd er een dergelijke pagina aangemaakt. Vorige week kwam er in het VTM-nieuws zelfs een oproep naar mensen toe, die zich geroepen voelen om zich als ‘trekker’ voor de eigen gemeente aan te melden. “Ik besloot mij in te schrijven voor Ingelmunster”, zegt Liselot.

“Ik heb er niet te veel over nagedacht. Ik vond het gewoon een fijn initiatief en ben erop ingegaan. Ik wil vooral een tegengewicht bieden voor de vele negatieve zaken die op sociale media circuleren. Iedere gemeente telt wel degelijk nog veel mooie dingen. Ik vind dat we ons daaraan moeten optrekken en ons daarop moeten focussen.”

Liselot is voor Ingelmunster de persoon die de pagina zal ‘sturen’ als beheerder van deze pagina.

Een positieve noot

“Het blijft de bedoeling dat dit een pagina is waar iedereen positieve zaken uit de eigen gemeente kan posten. Wat erop wordt gezet, komt dus niet van mezelf. Ik ben als het ware de ‘moderator’ om toe te zien of de pagina gebruikt wordt waar ze echt voor in het leven is geroepen, namelijk een positieve noot brengen op sociale media”, vertelt Liselot verder.

Ik vond het gewoon een fijn initiatief en ben erop ingegaan

“Iedereen kan lid worden van onze groep. We vragen wel dat mensen die zich willen aansluiten meegeven wat hun link is met Ingelmunster (dat kan erg ruim zijn), en vragen hen ook akkoord te gaan met onze eenvoudige regels die vooral gestoeld zijn op respect, positief zijn.”

“Het is ook niet de bedoeling dat het een commerciële pagina wordt, daar bestaan andere kanalen voor. We geven de mensen die iets willen posten ook graag het vertrouwen dat dit steeds met een positieve ondertoon zal zijn. Waar nodig zal minimaal en altijd met een positieve insteek worden ingegrepen.”

In de kinderschoenen

De pagina staat momenteel nog maar in de kinderschoenen. Het is ook een pagina waar niets moet, alles kan, zolang het maar positief is. Of ik daar veel werk aan heb? Och, ‘t is nog maar een begin hé. Maar ik ben vrij vlot met sociale media, het zal dus wel meevallen.” (Patrick D.)

Interesse? Surf naar ‘Goed nieuws uit Ingelmunster’

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.