Eigenaars in shock na bedreigingen en vuurwerkpijlen in vakantiehuis dat decor vormde voor The Social House

Nathalie Lermytte zag de mediastorm met lede ogen aan. “Ik werk zelf in de film- en reclamesector en kan je verzekeren: alle coronamaatregelen werden gerespecteerd.© gf
Nathalie Lermytte zag de mediastorm met lede ogen aan. “Ik werk zelf in de film- en reclamesector en kan je verzekeren: alle coronamaatregelen werden gerespecteerd.© gf
Redactie KW

Blauwpoort, de vakantiehoeve van Nathalie Lermytte en Hendrik Daem in het rustige Heuvelland, belandde de voorbije dagen in het oog van een mediastorm naar aanleiding van het verblijf van Vlaamse influencers voor de internetreeks The Social House. Na doodsbedreigingen en vuurwerkpijlen werd de reeks stopgezet. De eigenaars van de hoeve reageren vol afschuw.

“Blauwpoort is het beschermd monument in het centrum van het charmante dorp Westouter. De plek koestert verhalen uit drie eeuwen. Het vakantiehuis is bekroond met meerdere award nominaties, kwaliteitslabels en de vijfsterrenkwalificatie. Het is een sublieme mix van hedendaags design en authenticiteit.” Zo omschrijven eigenaars Nathalie Lermytte en Hendrik Daem hun Heuvellandse vakantiehoeve op de website.

De plek werd enkele jaren geleden bekend door de passage van tv-programma Taboe met Philippe Geubels. De voorbije dagen herbergde dit rustige vakantiehuis de Vlaamse influencers voor internetreeks The Social House.

Nathalie Lermytte zag de mediastorm rond de reeks met lede ogen aan. “Ik werk zelf in de film- en reclamesector en kan je verzekeren: alle coronamaatregelen werden gerespecteerd. Er werd volgens een protocol gewerkt en er was controle van de politie”, vertelt ze. “En dan ontploften tijdens de reeks verschillende bommetjes op (sociale) media terwijl dit vooraf was aangekondigd. Ik ben ervan aangedaan dat het zo ver ging.”

Ramen afgeplakt

Zo ver zelfs dat er letterlijk bommetjes ontploften bij het vakantiehuis. “Er werden vuurwerkpijlen van zeker vijftien centimeter afgeschoten vanuit de voortuin”, aldus Nathalie. “Gelukkig was onze voortuin groot genoeg: we hadden geen schade aan onze geklasseerde houten schuur van tweehonderd jaar oud met rieten dak, maar dit kon anders aflopen. Op een bepaald moment werden de ramen van het huis afgeplakt, want men voelde zich er niet meer veilig.”

“En dan die doodsbedreigingen aan het adres van de influencers en hun familie. We zijn gechoqueerd en willen dit niet zomaar laten passeren. We zitten binnenkort samen met het productiehuis en enkele sponsors van de reeks om ons hierover te beraden. Zulke ‘sociale haat’ bestaat al langer, maar als niemand er iets tegen onderneemt, dan komt er geen verandering. Wij hebben ook kinderen. Hopelijk worden zij daar nooit mee geconfronteerd.” (Thijs Pattyn)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.