Tieltenaar Tola OG wint MNM Start To DJ 2021

Na een laatste, spannende, set werd Tola OG door de MNM-luisteraars verkozen tot de winnaar van MNM Start To DJ 2021. © VRT
Redactie KW

Tola OG is vrijdagavond op MNM uitgeroepen tot de winnaar van MNM Start To DJ 2021. De 21-jarige Adetola Ogunade uit Tielt treedt zo in de voetsporen van DJ Nobels, Freaquency, DJ Snes, Sample, Avalonn, 5NAPBACK, Spynex, Merlo, Manuals en Voltage.

Voor het elfde jaar op rij ging MNM op zoek naar de strafste jonge dj van het moment tijdens MNM Start To DJ. Getalenteerde jongeren vanaf zestien jaar die met enkele platen een feest in lichterlaaie kunnen zetten, konden zich inschrijven via de website van MNM.

Meer dan 100 inschrijvingen

Uit de meer dan 100 inschrijvingen werden vijf finalisten geselecteerd: DJ Solid, Mr. Majar, DJ Reeze, These Guys en Tola OG.

Tijdens de finaleweek van woensdag 4 tot en met vrijdag 6 augustus barstte de muzikale strijd goed los. De geselecteerde finalisten draaiden er live vanuit zomerbar Ipanema bij club Versuz in Hasselt op los om de felbegeerde titel van MNM Start To DJ 2021 in de wacht te slepen.

Zomerbar Ipanema

Vrijdagavond was het dan eindelijk zover: de bekroning van de finaleweek van MNM Start To DJ 2021. De drie laatste kandidaten hebben de zomerbar Ipanema op z’n kop gezet en gaven het beste van zichzelf voor de aanwezige fans en de luisteraars thuis tijdens hun laatste set.

De jury maakte vervolgens het juryklassement bekend en kozen de twee ultieme finalisten: DJ Reeze en Tola OG. Zij namen het tegen elkaar op in de allerlaatste ronde.

Na die laatste, spannende set werd Tola OG door de MNM-luisteraars verkozen tot de winnaar van MNM Start To DJ 2021.

Tola OG is de dj-naam van Adetola Ogunade (21 jaar) uit Tielt. Tola startte met draaien nadat hij tijdens een houseparty van een schoolvriend zijn mengpaneel even mocht aanraken en… “het smaakte naar meer”.

Brede muzieksmaak

Zijn muzieksmaak is breed: van reggaeton tot house, van hiphop tot drum-‘n-bass, maar hij heeft een lichte voorkeur voor r&b. Een feestje is voor hem pas geslaagd als iedereen zich comfortabel genoeg voelt om helemaal los te gaan. Om dat te doen lukken, draait hij allerlei muziekgenres door elkaar zodat iedereen ervan kan genieten.

Niet alleen wordt hij een van de van de huis-dj’s van MNM, hij krijgt ook de super exclusieve kans om te spelen in het enorme Sportpaleis tijdens de twee concerten van wereld-dj’s Dimitri Vegas & Like Mike.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.