Rode Neuzen Dag On Tour start in Brugge en Roeselare

v.l.n.r. Laura Tersoro, Vincent Fierens, Julie Van Den Steen © gf
Redactie KW

Op 20 november wordt de aftrap gegeven van de Rode Neuzen Dag On Tour in Brugge en Roeselare. VTM gezichten Julie Van den Steen en Laura Tesoro en Qmusic presentator Vincent Fierens zetten hun schouders onder het project en doorkruisen een ganse week heel Vlaanderen.

Rode Neuzen Dag On Tour is van 20 en 26 november van 7u tot 10u en van 16u tot 19u te bezichtigen in verschillende locaties over heel Vlaanderen. De Rode Neuzen Dag On Tour zal garant staan voor heel wat muziek, optredens en tal van activiteiten. Partners Qmusic, HLN en VTM brengen tijdens de tourweek dagelijks verslag uit van alles wat er speelt rond Rode Neuzen Dag. De hele tour en alle activiteiten daarrond zullen ook de hele week live te volgen zijn via HLN LIVE, van begin tot einde. De opbrengst van al deze acties komt terecht in het Rode Neuzen Fonds dat door de Koning Boudewijnstichting beheerd wordt. Al het geld dat dit jaar ingezameld wordt, gaat naar de ontwikkeling van de Rode Neuzen Academy.

Julie, Laura en Vincent roepen iedereen op om massaal acties op touw te zetten en zo geld in te zamelen voor Rode Neuzen Dag. Tijdens de tour worden dagelijks een aantal initiatieven ‘live’ in de kijker gezet. Al wie een actie via rodeneuzendag.be registreert, maakt kans om hierover te komen vertellen bij Julie, Vincent of Laura. Het trio doet daarom ook een oproep om massaal acties op poten te zetten.

“Ik kijk er ongelooflijk naar uit om samen met Vincent en Laura mijn schouders onder dit mooie project te zetten. We roepen iedereen dan ook op om nu al een actie te registreren via rodeneuzendag.be, en wie weet zetten we jouw initiatief dan wel in de kijker tijdens de tour”, zegt Julie.

Rode Neuzen Dag 2021 geeft dit jaar ook een glansrol aan leerkrachten. De pandemie en het afstandsonderwijs maakten de afgelopen periode extra duidelijk hoe waardevol een goede band tussen leerlingen en leerkrachten kan zijn. De organisatoren van Rode Neuzen Dag willen hen nog meer versterken in hun rol als ‘sidekick’ van hun leerlingen. Per school willen ze graag minstens één leerkracht opleiden tot een Sidekick Sam. Dat is iemand bij wie leerlingen hun hart durven te luchten, iemand die antennes heeft om problemen tijdig op te merken en die de jongeren bijstaat zodat ze leren sterker in hun schoenen te staan. Om de leerkrachten maximaal te ondersteunen, gaat Rode Neuzen Dag een heuse Rode Neuzen Academy ontwikkelen, een uniek en vernieuwend concept waar de leerkrachten snel en eenvoudig exclusieve toegang krijgen tot allerlei tools om jongeren nog beter te ondersteunen, van workshops op maat tot handige lespakketten.

Iedereen mag zich aangesproken voelen om een actie te organiseren. Niet alleen scholen, maar ook verenigingen, families, bedrijven, steden en gemeenten kunnen meedoen. Iedereen kan zijn steentje bijdragen. De acties zijn heel makkelijk te registreren via rodeneuzendag.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.