Radio2 zakt deze zomer zes weken af naar Blankenberge met Zomerhit: “Klaar om de kust onveilig te maken”

Ook dit jaar zullen Siska Schoeters en Niels Destadsbader samen zomerhit presenteren. © VRT Radio2
Redactie KW

Radio2 zal de komende zomer radio maken vanuit Blankenberge. Ook Radio2 Zomerhit waarmee presentatoren Siska Schoeters en Niels Destadsbader uit Deerlijk vorig jaar langs de kustlijn trokken, zal vanuit Blankenberge uitgezonden worden. Dat maakte de radiozender dinsdagochtend bekend. Twintig genomineerden zullen het tegen elkaar opnemen tot er tien finalisten overblijven voor de grote finale op 19 augustus, tevens ook de verjaardag van Niels.

Radio2 zal deze zomer zes weken lang in Blankenberge vertoeven. Van maandag 10 juli tot en met zaterdag 19 augustus zal er een radiostudio te vinden zijn aan de Belgium Pier voor de programma’s ‘Radio2 Aan Zee’ en ‘Radio2 Zomerhit’. Wie de presentatoren eens live aan het werk wil zien, kan tijdens de week van 9 tot 20 uur en in het weekend tussen 11 en 20 uur langsgaan. De luisteraars worden ook verwend met elke weekdag een optreden om 15.30 19.30 uur.

Televisieshow

In 2022 stond Blankenberge al eens op z’n kop toen op de dijk werd bekend gemaakt dat Margriet Hermans met de zomerhit van 2022 ging lopen met haar single ‘Lekker blijven hangen’. Dit jaar gaan presentatoren Siska Schoeters en Niels Destadsbader opnieuw op zoek naar een opvolger. Ze zullen de show presenteren op de dijk naast de vuurtoren van Blankenberge. “Siska en ik zijn helemaal klaar om, samen met de artiesten én ons publiek, de kust onveilig te maken”, zegt Destadsbader.

“Siska en ik zijn er helemaal klaar voor om samen met de artiesten én het publiek de kust onveilig te maken”

En net zoals vorig jaar wordt er ook een televisieshow uitgezonden op Eén. De zes opnames zullen doorgaan op woensdag 12, maandag 17 en dinsdag 18 juli, woensdag 2, donderdag 3 en zaterdag 19 augustus. In de eerste vijf shows zullen ze twintig genomineerden voorstellen. Tien finalisten zullen het zaterdag 19 augustus tegen elkaar opnemen in een live-uitzending. De uitzendingen zullen vanaf zaterdag 15 juli wekelijks te zien zijn op televisie.

(CJ/WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier