Radio Rhizo eert een volledige dag alle zorghelden “Bedanking voor de inzet in de zorg en het onderwijs”

© TV
© TV
Tom Vanderghinste
Tom Vanderghinste Medewerker KW

Nu de paaspauze langzaam op zijn einde loopt, is het voor heel wat studenten uitkijken naar een blij weerzien op de schoolkoer. Hoewel het oude regime nog even blijft aanhouden, pakt scholengroep Rhizo maandag toch uit met een eigen livestream radio. Ze willen hiermee naar eigen zeggen de leerlingen, ouders, personeel en alle zorgkrachten extra in de bloemetjes zetten.

Op de 109ste dag van het jaar moest het onderwijs normaal volledig zijn deuren openzetten. Helaas beslist corona er nog steeds anders over. De pop-up studio zal opgetrokken in de Rhizo Zorgkrachtschool te Kortrijk, maar kan ook van thuis uit gevolgd worden via een link. Ook DJ Tom De Cock zal zijn intrede maken die dag op de radio, want hij zal er een volledige dag live presenteren. “Tien jaar geleden was hij hier ook al voor de strafste school dus wordt het een blij weerzien. Tom De Cock zal de volledige dag live radio maken vanuit onze tijdelijke studio”, aldus de organisatie.

Boodschap van waardering

Het programma is strak getimed, maar met voldoende ruimte voor leuke interacties. Tussen 10 en 12 uur zullen alle helden van de zorg geëerd worden. “We zenden boodschappen van dank en waardering uit. Kortom, we maken er een feestje van voor de zorgsector. Daarna zijn de leerlingen van Rhizo aan de beurt gevolgd door de personeelsleden”, weet de organisatie ons te vertellen “Het wordt een dag vol powerplaten op de livestream. We zijn er meer dan van overtuigd dat het een prachtige dag zal worden morgen”.

Radio Rhizo is er niet alleen om de zorghelden te eren en het leed te verzachten, maar ook om mensen met elkaar te verbinden. “Muziek verbindt ons met elkaar. Muziek maakt ons blij. Muziek is een middel om deze mensen te bedanken voor hun volharding, blijvende inzet en flexibiliteit in de zorg én in het onderwijs”, aldus Nancy Dedeurwaerder, directeur Scholengroep RHIZO.

11 Scholen, 1 scholengroep, 1 radio

Rhizo bestaat in totaal uit 11 scholen die secundair en postsecundair onderwijs aanbieden. De scholengroep is verspreid van Kortrijk tot Ieper naar Brugge. Morgen werkt iedereen als één groep samen om van Radio Rhizo de strafste radio te maken. Wellicht een kleine throwback naar de strafste school in 2011, het voormalige Sint-Niklaasinstituut, waar nu de Zorgkrachtschool gevestigd is.

Om iedereen op de radio met elkaar te verbinden konden leerlingen op voorhand hun favoriete nummers insturen. “Ook fictieve pluimen en boodschappen konden ingestuurd worden. Deze zullen tussen 12 en 15 uur live gebracht worden. Het moet ons met elkaar verbinden”, weet Nancy Dedeurwaerder nog te vertellen.

Luisteren kan via http://radio.rhizo.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.