Radio 2 schenkt honderden tulpen aan woonzorgcentrum Deken Darras in Tielt

Zaterdagmiddag kon je de tulpenmuur zien in Tielt.© GF
Zaterdagmiddag kon je de tulpenmuur zien in Tielt.© GF
Redactie KW

Radio 2 schonk zaterdag tulpenmuren in vijf gemeentes in de vijf Vlaamse provincies. In West-Vlaanderen viel die eer te beurt aan Tielt. De bloemen gaan naar het WZC Deken Darras.

Radio 2 en Groen van bij ons bouwden samen een tulpenmuur van honderden tulpen in elke Vlaamse provincie en schonk de fleurige tulpenboeketten aan het personeel van woonzorgcentra in de buurt. De actie was het sluitstuk van de week van de tulp (zaterdag 16 tot en met 23 januari) en het startsein van de lente in bloemenland.

In Radio 2 Weekend konden Radio 2-luisteraars vandaag tussen 13.00 en 16.00 uur de vijf tulpenmuren spotten. Wie de geheime locatie(s) kon raden, maakte kans op een tulpenboeket.

De tulpen werden geschonken aan het WZC Deken Darras.© GF
De tulpen werden geschonken aan het WZC Deken Darras.© GF

Maar niet alleen de aandachtige Radio 2-luisteraars vielen in prijzen, ook het zorgpersoneel werd letterlijk in de bloemetjes gezet. Na afloop van de wedstrijd werden de wanden voorzichtig weer afgebroken. De tulpen werden in elke provincie gedoneerd aan het personeel van een woonzorgcentrum in de buurt, om hen te bedanken met een fleurige noot.

De tulpenmuur is een ontwerp van Stefan Van Berlo, Belgisch kampioen bloemschikken. De opstelling gebeurde door een florist uit elke provincie. Voor West-Vlaanderen was dat Herman van Dionant.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.