https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Jubilerend radiostation Jess FM overweegt verhuizing

We zien zittend Kris Verhanneman en staand v.l.n.r.: Olivier Lamont, Ronny Vanmaercke, Kevin Dekeyn en Didier Sinnaeve.©wilfried Ossieur
We zien zittend Kris Verhanneman en staand v.l.n.r.: Olivier Lamont, Ronny Vanmaercke, Kevin Dekeyn en Didier Sinnaeve.©wilfried Ossieur
Redactie KW

Jess FM viert dit weekend 40 jaar lokale radio. Via FM 89.9 blikt het radiostation op die periode terug met een Top 200 en met legendarische programma’s die voor de gelegenheid opnieuw van onder het stof gehaald worden.

“Het ganse jubileumweekend door vormt de Top 200 van 1981 tot 2021 de rode draad”, zegt Kevin Dekyen. “Op zondag halen we de hele dag anekdotes op met medewerkers en oud-medewerkers.” Oud-medewerkers als Filip Pletinckx (VRT), Gunnar Cheyns (Bruzz), Christian Vandenabeele (Sportmagazine) en beeldregisseur Tara Fernandez Y Mendez bouwden een mooie mediacarrière uit. Ook enkele succesvolle programma’s van vroeger worden nog eens live uitgezonden.

Als illegale radiozender vond Radio Pallieter in 1981 eerst onderdak op een zolderkamertje op Ons Dorp, om in 1983 te verhuizen naar de huidige locatie in de Zandputstraat. In 1984 bemachtigde Pallieter als een van de eerste vrije radio’s een officiële zendvergunning. Het opzet was om een alternatief te bieden voor de openbare omroep.

Samenwerkingsverbanden en bijhorende naamsveranderingen als Radio Mango Menen en Club FM Menen zorgden ervoor dat het radiostation kon overleven in moeilijke jaren. “Maar sinds 2014 varen we opnieuw een onafhankelijke koers onder de naam Jess FM. We leggen een sterke focus op lokale verankering met live uitzendingen vanop evenementen en met een regionaal nieuwsbulletin voor Menen, Wervik en Wevelgem. Tijdens de weekends bereiken we zo’n 5.000 luisteraars”, aldus Kevin Dekyen.

Toekomstplannen

Vorig jaar in oktober luidde Jess FM plots de alarmbel. De radiozender zag door corona zijn inkomsten uit reclame dramatisch kelderen. Initiatieven als een pannenkoekenverkoop, het vrijwillig ophoesten van een financiële bijdrage door de eigen medewerkers en een vergoeding van de stad Menen voor het maken van het fel gesmaakte ‘Radio M’ konden gelukkig enig soelaas brengen.

De medewerkers van Jess FM koesteren ambitieuze plannen, die de toekomst veilig moeten stellen. “We kijken uit naar een nieuwe huisvesting”, zegt bestuurslid Olivier Ramont. “Nu zitten we hier weggestoken in de Zandputstraat, graag willen we uitzenden vanuit een locatie dichtbij de Grote Markt. Daar kunnen we meer in het stadsbeeld aanwezig zijn tijdens evenementen. We voerden hierover al verkennende gesprekken met de stad.”

Ook het FM-tijdperk lijkt plaats te ruimen voor de digitalisering. “We zijn bezig met de overgang naar DAB+. We verwachten dat die omschakeling snel kan gebeuren. Ook willen we meer inzetten op interactie met ons publiek via livestream.” (Carlos Berghman)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten