Joe FM vervult droom van Lowie uit Emelgem: “Uur mogen presenteren op nationale radio”

“Het was een enorm leuke ervaring”, reageert Lowie na afloop.© foto Frank
“Het was een enorm leuke ervaring”, reageert Lowie na afloop.© foto Frank
Valentijn Dumoulein

Joe FM stuurt deze week presentatoren op pad als ‘Koerier van Plezier’. Op die manier verrassen ze luisteraars met iets leuks. Zo stonden ze vrijdag ook voor de deur van Lowie Beirnaert uit Emelgem, die samen met presentatrice Tess Goossens een uur mee nationale radio mocht maken.

Lowie was tussen 14 en 15 uur live op de nationale radio te horen en kreeg daarbij assistentie van presentatrice Tess Goossens. Zo mocht hij tussen de liedjes door korte gesprekjes voeren en stond er op het eind van het uur in het kader van de E3 Prijs zelfs een interview met ex-wielrenner Johan Museeuw op het programma.

“Het was een enorm leuke ervaring”, reageert Lowie na afloop. “Al moet ik toegeven dat ik bij aanvang toch behoorlijk nerveus was. Ik was amper bekomen van de verrassing en ik mocht al live in de ether gaan. Gelukkig kon ik me snel herpakken en hebben we er een leuke uitzending van gemaakt.”

Warme stem

Het was Annelien, de zus van Lowie, die de radiozender naar Emelgem had gehaald. “Hij presenteert al een tijdje op de lokale radio bij FM Gold in Meulebeke, maar ik had hem graag eens échte radio voor heel het land horen maken”, zegt ze.

“Lowie zou heel graag werk vinden in de radio- of televisiesector, maar dat is tot nu toe niet gelukt. Daarom wou ik hem deze ervaring eens bezorgen en wie weet opent dit wel deuren.”

Lowie, die in het dagelijks leven werkt als social media manager bij AZ Delta in Roeselare, liet het zich alvast welgevallen. Na afloop was ook Tess Goossens lovend. “Hij heeft dat enorm goed gedaan en ook de luisteraars waren blij. Ze lieten weten dat hij een enorm warme stem heeft, wat ik alleen maar kan beamen”, besluit ze.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.