Bart Aerts volgt Jacques Sys op als hoofdredacteur van Sport/Voetbalmagazine

Redactie KW

Sport/Voetbalmagazine krijgt Bart Aerts als nieuwe hoofdredacteur. Dat heeft Roularta Media Group dinsdag bevestigd. Hij volgt per 1 oktober Jacques Sys op die na 48 jaar journalistiek, waarvan 28 jaar als hoofdredacteur van Sport/Voetbalmagazine, een punt zet achter zijn carrière.

Bart Aerts schreef onder meer voor Het Laatste Nieuws en Knack, maakte reportages voor Het Nieuws van VTM en verschillende nieuwsprogramma’s van de VRT. Daar vervulde hij ook de rol van eindredacteur en coördinator.

Hele eer

Hij was tot heden Head of Content van Watertower, een productiehuis dat onder meer de sportdocumentaires Het EK van de Red Flames en Allez l’Union produceerde.

“Met veel goesting begin ik aan dit avontuur”, blikt Aerts vooruit. “Sport/Voetbalmagazine is een monument en het is een hele eer om als hoofdredacteur het merk nog verder te laten ontwikkelen.”

Diepgaande duiding

Jacques Sys zwaait af. “In die 28 jaar, in een continu veranderend medialandschap, is het blad steeds trouw gebleven aan zichzelf”, kijkt hij terug.

“Het geeft diepgaande duiding bij het sportgebeuren, blijft ver weg van de waan van de dag. Intussen blijft ook Sport/Wielermagazine, dat in 2004 voor het eerst verscheen, groeien.”

Specials

Sport Magazine verscheen voor het eerst in 1980. Het huidige maandblad is gegroeid uit een fusie met eerst Sport ’80 en later Voetbal Magazine.

Elk jaar is er een lijvige competitiegids en er verschijnen specials voor een WK of EK. Met speciale wielergidsen heeft het blad ook vier keer per jaar uitgebreid aandacht voor de wielersport.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.