Oostende pakt uit met eigen radioshow The Sound of O

Burgemeester Bart Tommelein, schepen Maxim Donck, stadsmariniers Lars Cattrijsse en Jan Dhondt en Dieter Vandepitte van Studio Sonart stellen graag de bijzondere radioshow The Sound of O voor.© GLO
Burgemeester Bart Tommelein, schepen Maxim Donck, stadsmariniers Lars Cattrijsse en Jan Dhondt en Dieter Vandepitte van Studio Sonart stellen graag de bijzondere radioshow The Sound of O voor.© GLO
Gillian Lowyck

Op woensdag 23 december organiseert stad Oostende The Sound of O, een eindejaarsradioshow met presentator Tom De Cock. Met deze show wil de stad voor meer verbondenheid zorgen in moeilijke tijden. Er is plaats voor Oostendse muziek, wijknieuws, Oostendse acties en de Oostendenaar zelf. Wie dat wil, kan nog tot woensdag 16 december een plaat aanvragen of van zich laten horen.

Heel wat evenementen zijn dit jaar weggevallen, ook tijdens de eindejaarsperiode. “Zeker in tijden waarin vereenzaming dreigt, willen we inzetten op het psychisch welzijn van alle Oostendenaars”, klinkt het bij de stad.

“Daarom besloten we om een hartverwarmende eindejaarsradioshow te organiseren waar de focus ligt op alle Oostendenaars en de verschillende wijken van de stad. We willen iedereen bij dit initiatief betrekken: alle leeftijdsgroepen, gezinnen, alleenstaanden, handelaars, …”

Pop-up radiostudio in De Boarebreker

The Sound of O zal worden uitgezonden vanuit een pop-up radiostudio in het restaurant van woon-zorgcentrum De Boarebreker. “Deze locatie is niet toevallig gekozen”, zegt schepen voor Samenleven Maxim Donck (N-VA).

“We zitten bij het woon-zorgcentrum, dicht bij een ziekenhuis … Plekken waar het de laatste maanden vaak zwaar is geweest. Mensen zullen wel eens kunnen komen kijken maar het is uiteraard niet de bedoeling dat ze blijven staan.”

Oostendse top 100

Voor de organisatie van de radioshow werkt de stad samen met Studio Sonart. “De bedoeling is om zoveel mogelijk mensen te laten horen in het programma”, vertelt Dieter Vandepitte van het productiehuis. “Via een babbelbox kunnen Oostendenaars hun zangkwaliteiten laten horen, eindejaarswensen uitsturen, een favoriete song aanvragen, een compliment geven, … Noem maar op.”

“Stuur maar binnen en wij gaan ermee aan de slag. De meest aangevraagde platen komen terecht in een Oostendse top 100.” De babbelbox is tot woensdag 16 december te bereiken via oostende.be/thesoundofo of via 0800 59 043.

Livemuziek

Presentator van dienst is Tom De Cock, bekend van MNM. Radiomaker Joren Carels zal de vliegende reporter van dienst zijn, die verslag uitbrengt vanuit de verschillende wijken. Tijdens The Sound of O komt er ook iedere uur een Oostendse band of artiest langs die live een nummer brengt. Onder meer Maurice Duyvejonck, Your Life on Hold, Augustijn, Pulle, en Kleine X Sanders tekenen alvast present.

“De kerstperiode zal dit jaar helemaal anders zijn”, zegt burgemeester Bart Tommelein (Open VLD). “We hopen om met dit initiatief licht te brengen in deze uitzonderlijke periode. Dit is maar één van de zaken die we plannen.”

The Sound of O zal op woensdag 23 december van 9 tot 17 uur live te beluisteren zijn via oostende.be en de lokale radiozenders Be One en Radio Noordzee.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.