Whizzkids maakt digitale zoektocht met dronebeelden

(gf)
Redactie KW

Zulte verkennen vanuit de luie zetel? Het kan in november en december. Samen met Whizzkids, een organisatie met Zultse roots, organiseert de gemeente een unieke digitale speurtocht met prachtige dronebeelden. De Whizzkids-wedstrijd toont mooie plekjes uit de gemeente en helpt om digitale vaardigheden naar een hoger niveau te tillen.

Afgelopen vrijdag werd de speurtocht officieel gelanceerd in de bibliotheek van Zulte. Burgemeester Simon Lagrange legt uit wat de Whizzkids-speurtocht inhoudt: “De digitale speurtocht start met een prachtig dronebeeld van Zulte. Met de muis beweeg je je tussen Machelen, Olsene en Zulte. In elke deelgemeente zitten drie vragen verstopt. Wie de negen antwoorden vindt, krijgt de sleutel om de code te kraken en maakt kans op een van de drie prijzen.”

Virtuele speurtocht

Whizzkids organiseert al jaren ICT-wedstrijden voor kinderen van het vierde, vijfde en zesde leerjaar en verhoogt daarmee de digitale vaardigheden van die kinderen en hun leerkrachten. “Met deze digitale wedstrijd focussen we niet alleen op kinderen, maar trekken we de doelgroep open naar de hele bevolking”, gaat de burgemeester verder. “Je leert navigeren, betrouwbare internetbronnen hanteren en je ontdekt weetjes over de gemeente. Zo kunnen we zowel de digitale vaardigheden van kinderen testen als de oudere generatie speels wegwijs maken op het internet.”

Bij de lancering gingen de kinderen van het zesde leerjaar van de gemeentelijke basisschool Zulte op virtuele speurtocht, samen met enkele senioren. “Samen ontdekken en van elkaar leren, is enorm waardevol”, vertelt Guido Vermaerke van Whizzkids. Juffrouw Eva Verschuere van het zesde leerjaar vult aan: “De kinderen zijn erg enthousiast over de speurtocht van Whizzkids. Ze gaan graag aan de slag op de computer, herkennen vele plekjes en leren bij over de gemeente. De digitale trein gaat heel snel en op deze laagdrempelige manier krijgen we de kinderen mee.”

Wedstrijd

Lieke Vandeputte en Anou Saelens uit het zesde leerjaar reageren: “Het swipen op de tablet is heel cool. We hebben ook weetjes bijgeleerd over de gemeente en het zoeken naar de antwoorden is heel tof!” Eric Verstaen en Erik Despriet geven al jaren computerlessen in de bib aan senioren. Ook zij waren erg enthousiast over de virtuele speurtocht en gaan deze gebruiken in toekomstige lessen. “De beelden uit de gemeente zijn zeer herkenbaar en van die jonge gasten kregen we nog enkele tips mee die we kunnen gebruiken in onze lessen.”

“We lanceren deze speurtocht net voor de herfstvakantie. Deelnemen aan de bijhorende wedstrijd is gratis en kan tot eind december op www.zulte.be/whizzkids. Het is een ideale winteractiviteit voor jong en oud. De speurtocht blijft achteraf beschikbaar maar je maakt dan geen kans meer op een prijs”, besluit Lagrange. (JF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.