Herbert Verhaeghe en Bart Herman nemen duet op rond jongdementie

Bart Herman en Herbert Verhaeghe slaan de handen in elkaar voor ‘Het Ventiel’. (gf)
Bert Vanden Berghe

Herbert Verhaeghe en Bart Herman zetten hun schouders onder ‘Het Ventiel’, een buddywerking voor mensen met jongdementie. Ze namen een duet op en goten het ook in een videoclip.

Het Ventiel is een West-Vlaamse organisatie, waar jongdementie centraal staat. Daar focussen ze op wat wél nog kan, en niet op wat moeilijk is geworden. Elke deelnemer heeft een buddy. Samen gaan ze nieuwe uitdagingen aan: activiteiten die hen voldoening geven, vriendschap, twinkels in de ogen. Tientallen mensen met jongdementie doen er van alles met hun buddy: wandelen, zeilen, schilderen, fietsen, paardrijden, muziek beluisteren, tuinieren, toneel spelen…

Om die werking in de verf te zetten, namen niemand minder dan Bart Herman en Herbert Verhaeghe een duet op.

Bart Herman: “Ik zei meteen ja toen Herbert me vroeg om samen een lied te schrijven ten voordele van Het Ventiel. De vele vrijwilligers leveren er prachtig werk, en zorgen ervoor dat die mensen met jongdementie niet in een hoekje belanden. ‘t Is een vrolijke meezinger, maar de tekst schuwt de waarheid niet.”

Herbert Verhaeghe: “Ik leerde Het Ventiel kennen door m’n pas overleden schoonmoeder die er vaak ging. Na het moeilijke aanvaarden van de diagnose jongdementie, bloeide ze weer helemaal open bij Het Ventiel. Het lied gaat over verbazing in twee richtingen. Verbazing bij een echtgenoot, die z’n vrouw met jongdementie ziet schitteren op een paard. Maar ook de vrouw zelf is verbaasd omdat haar man vol verwondering kijkt naar haar nieuwe hobby.”

Er werd ook een videoclip gemaakt:

De single is verkrijgbaar bij Verthé Interieurs, Gentsestraat 46 in Harelbeke, aan de fanstand van Herbert bij zijn optredens en via www.herbertverhaeghe.be/shop.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier