Hannes geeft met HV Web info over de gamingwereld en invloeden

Redactie KW

Hannes Verbrugghe (33) heeft een vaste job bij Colruyt Kortrijk. Maar daarnaast runt hij al tien jaar HV Web in zelfstandig bijberoep. Daarmee verdiept hij zich in de gamingwereld, websites en alles van sociale media.

“Ik heb lange tijd zelf games gespeeld”, vertelt Hannes. “Maar de dag van vandaag spelen de kinderen steeds vroeger spelletjes. Ik wou eerst met mijn neefjes van 13 en 14 jaar testen welke spelletjes interessant zijn. Nu doe ik dat met mijn zoon Louis. Hij is nu 6, maar is er rond 3 à 4 jaar mee begonnen.”

Gamingwereld bloeit

“Veel ouders geven een vrijgeleide aan hun kinderen op de computer, maar de kinderen moeten ook nog ‘gewoon’ spelen”, vindt Hannes. “Een halfuurtje op de tablet kan natuurlijk geen kwaad. Met mijn zoon Louis test ik nu uit wat er interessant is, wat hij goed vindt en wat niet, of de advertenties vervelend zijn en waarvan hij zenuwachtig wordt.” Die info zet Hannes op zijn pagina, zodat hij dat kan delen met andere ouders. “Ik zou daar voor corona mee op de proppen komen.”

Volgens Hannes bloeit er heel wat in de gamingwereld in Kortrijk. “Het gaming center wordt opgestart, er loopt een hoog aangeschreven gaming opleiding in Howest en er is een gamingbeurs in Kortrijk Xpo.” Hannes wil ouders, leerkrachten en ouderraden dan ook informeren over wat de gamingwereld is, wat de invloeden zijn en welke toekomst er kan aan verbonden worden. “ Als mens worden we sterk beïnvloed door de sociale media, maar zijn er weinig van op de hoogte .”

Database

Spelletjes zijn volgens Hannes niet enkel negatief. Thuis luistert en overlegt hij met de kinderen. “ Nu maakten we de afspraak dat er op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag een half uurtje per dag op de tablet mag gespeeld worden . Die regel lukt redelijk. Soms kan de oudste iets langer spelen terwijl de jongste zoon in bed zit. Het is niet dat hij uren aan een stuk bezig is met spelletjes, er zijn genoeg andere dingen om zich mee bezig te houden.”

“Als ik mijn zoon een spelletje laat proberen, start ik het zelf op, zodat hij kan proberen. Soms zijn kinderen gewoon te jong voor een spelletje. Zo hadden wij een spel waar je snel moest zijn qua reactie. Toen mijn zoon vier jaar was, werd hij er zenuwachtig van. Nu is hij twee jaar ouder en kan hij het spelletje rustig spelen. Ik wil een database maken om het ouders gemakkelijk te maken om spelletjes voor hun kinderen te kiezen.” Hannes voerde al gesprekken met JC Tranzit en met de dienst Preventie van Kortrijk om te kijken wat de mogelijkheden zijn . Zelf speelt Hannes bijna niet meer. “Ik heb geen tijd meer, maar ik kijk wel regelmatig naar gaming-wedstrijden. De gamingwereld zit echt in de lift en staat al hoger dan de cinemawereld!” Info: www.hvweb.be.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.