Compact Disk Dummies en DIRK. in top vijf van StuBru’s ‘De Eindafrekening 2020’

Redactie KW

Vrijdag werd de top honderd van ‘De Eindafrekening 2020’ uitgezonden op Studio Brussel. Met liefst vier noteringen in die lijst was het een boerenjaar voor de band DIRK., rond uitgeweken Ingelmunstenaar Jelle Denturck.

‘De Eindafrekening 2020’ van Studio Brussel is de optelsom van de chartposities van het voorbije jaar in ‘De Afrekening’, de lijst die luisteraars van Studio Brussel wekelijks samenstellen. De lijst wordt elke zaterdagvoormiddag uitgezonden. De hoogste West-Vlaamse notering in deze eindlijst staat op naam van DIRK. Met hun single ‘Hit’ stond DIRK. drie weken op nummer één in ‘De Afrekening’ en maar liefst 22 weken in de top dertig. ‘Hit’ belandde uiteindelijk op de vierde plaats in ‘De Eindafrekening’. Het kwartet rond zanger-bassist Jelle Denturck haalde nog drie noteringen in ‘De Eindafrekening 2020’: ‘Stay indoors’ op 99, ‘Toulouse’ op 81 en ‘Artline’ op 20.

Belgen overheersen

Ook de broers van Compact Disk Dummies gooiden hoge ogen in ‘De Eindafrekening 2020’. ‘I remember’, de eerste single van hun tweede album ‘Neon Fever Dream’, haalde ook de koppositie in ‘De Afrekening’. Het nummer staat op vijf in ‘De Eindafrekening 2020’. Met de huidige single ‘Matter of Time’ legden de broers Lennert en Janus Coorevits uit Desselgem beslag op stek 34 .

Voorts was ook de top drie van ‘De Eindafrekening 2020’ sterk Belgisch gekleurd met noteringen voor High Hi met het nummer ‘Daggers’ op drie. Met het nummer ‘16’ strandde Equal Idiots op de tweede plaats. Op het hoogste schavot prijkt het Amerikaanse popfenomeen Taylor Swift met ‘Exile’, een duet met Bon Iver. (svv)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.