Medailleparade op Waregemse Markt bedankt militairen

© MVW
Redactie KW

Op de Markt van Waregem vond woensdagmiddag de medailleparade plaats. Daarbij brengen het stadsbestuur van Waregem en het Bataljon Artillerie uit Brasschaat en Lombardsijde hulde aan militairen voor hun geleverde inzet. Leerlingen van basisschool Zonneburcht tekenden eveneens present.

Een aantal keer per jaar organiseert het Bataljon Artillerie een medailleparade, die fungeert als een huldigingsmoment voor de militairen. Dit jaar vonden er al gelijkaardige momenten plaats in Lier en Diksmuide. Woensdagmiddag werden in Waregem de Belgische militairen bedankt die instaan voor de beveiliging van de luchthavens, stations en andere strategische locaties. Ook soldaten die deelnamen aan buitenlandse missies stonden er in de bloemetjes.

Leerlingen van Zonneburcht met de dansvoorstelling.
Leerlingen van Zonneburcht met de dansvoorstelling.© MVW

Naast de algemene bedanking namen de militairen nog de tijd om een postume huldiging te houden voor een collega-militair die in dienstverband overleed. De medailleparade was ook het decor voor de eedaflegging van twee nieuwe militairen.

Het Bataljon Artillerie contacteerde het stadsbestuur op eigen initiatief. De stad Waregem en deze specifieke eenheid van het Belgische leger hebben al jaren een bevoorrechte band. ‘Het is dan ook een hele eer dat wij deze medailleparade mochten organiseren’, vertelt schepen Jo Neirynck (CD&V). ‘De Waregemse dankbaarheid is oprecht en welgemeend omdat onze Belgische militairen dagelijks bijdragen aan vrijheid, veiligheid en welvaart in ons land en daarbuiten.’

Waregem mocht tien vertegenwoordigers afvaardigen die de medailles uitdeelden. Onder meer schepen Rik Soens, korpschef Frederik Vandecasteele van politiezone Mira, Denis Vansteenbrugge (bestuurslid vzw Heldentrouw), Hervé Debouver (bestuurslid 6A-comité) en Chiroleider Stef Tytgat (Beveren-Leie) mochten de honneurs waarnemen.

(PNW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.