Matthew Taylor volgt in mei 2014 Bert De Graeve op als CEO bij Bekaert

© BELGAPLUS
Redactie KW

De Raad van Bestuur van staaldraadproducent Bekaert uit Zwevegem heeft Matthew Taylor benoemd als de volgende CEO. Hij neemt de rol van CEO-designate op vanaf 1 september 2013 en wordt lid van het Bekaert Group Executive. In mei 2014 wordt Matthew Taylor CEO van Bekaert.

Baron Buysse, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Bekaert, gaat in mei 2014 na 14 jaar voorzitterschap met pensioen. Bert De Graeve, CEO van Bekaert sinds 2006, volgt Baron Buysse vanaf mei 2014 op als Voorzitter van de Raad van Bestuur.

Reactie vakbonden

De vakbonden zeggen dat Taylor een man met een rijke ervaring is en dat de nationaliteit van de nieuwe CEO niet wijst op een mogelijk vertrek van het bedrijf naar het buitenland. Ze betreuren wel dat ze het nieuws moesten vernemen via de media en niet op een ondernemingsraad.

“We hebben veel mensen gesproken en hebben Matthew Taylor gekozen vanwege zijn internationale achtergrond en ervaring in zowel hoogtechnologische als industriële bedrijven”, aldus baron Buysse op de persvoorstelling dinsdagmiddag. Op de vraag waarom de nieuwe CEO geen Belg is, antwoordt hij dat Bekaert ‘onvoorstelbaar internationaal’ is geworden en dat deze structuur nodig is in het huidige economische klimaat.

“Bekaert laat na 133 jaar een interessante erfenis en ‘product porfolio’ na. Werken met 27.000 werknemers en 50.000 klanten wereldwijd is een boeiende uitdaging”, zegt Matthew Taylor, die sinds 2010 topman was van Edwards Group en eerder al managementfuncties opnam bij Ford, Land Rover en JCB.

(FJA/BS)

Matthew Taylor volgt in mei 2014 Bert De Graeve op als CEO bij Bekaert

Bekijk hier de reportage

Matthew Taylor volgt in mei 2014 Bert De Graeve op als CEO bij Bekaert

Reacties

Meer in De Krant van West-Vlaanderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier