Matexi werkt met kansengroepen om werven netjes te houden

Redactie KW

De Waregemse projectontwikkelaar Matexi werkt voortaan met kansengroepen om de werven netjes te houden. Het gaat bijvoorbeeld om laaggeschoolden, langdurig werklozen en ex-gedetineerden. Toekomstige bewoners vinden hun weg naar de woningen vaak via werfborden en dan is het belangrijk dat de gronden er net bij liggen. Vroeger besteedde Matexi dat werk uit, maar dat was niet altijd doeltreffend.

Abdel uit Avelgem, Ilyas uit Kortrijk en Davy uit Zwevegem zijn de eerste werknemers van de onderhoudsploeg van Matexi. Ze werken op werven en in woningen in West-en Oost-Vlaanderen. Zo zorgen ze hier in Heule dat de omgeving van de woningen er netjes bij ligt. “Vandaag doen wij aan groenbeheer, morgen mogen wij huizen poetsen. Het is een erg variërend ejob en je komt op verschillende plaatsen”, getuigt Abdel.

Overheidssteun

Matexi krijgt voor het project met kansengroepen twee jaar lang overheidsteun, daarna moeten de werknemers evenveel kunnen als hun collega’s uit het reguliere arbeidssysteem. Een goede omkadering is bij de tewerkstelling van deze doelgroep van groot belang, zo ondervindt de projectontwikkelaar.

(K.B./A.D.)

Meer vanavond in het nieuws op WTV vanaf 18u00

Matexi werkt met kansengroepen om werven netjes te houden

Bekijk hier de reportage

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.