Massaal afscheid van 11-jarige Axelle Allemeersch

Redactie KW

In de kerk van Sint-Eloois-Vijve is dinsdagvoormiddag massaal afscheid genomen van Axelle Allemeersch. Het meisje bezweek vorige week maandag op amper 11-jarige leeftijd aan een hartaandoening. Voor de Eernegemse begrafenisondernemer Kristof Allemeersch was dit de tweede dochter die overleed in amper vier jaar tijd.

Axelle Allemeersch uit Waregem werd met de verschijnselen van een ‘plaagje’ naar de dokter gebracht, maar er bleek al snel meer aan de hand. De medische oorzaak van haar overlijden is nog altijd niet duidelijk, maar vermoedt wordt dat een bacterie op de hartspier een fatale rol speelde.

Dinsdagvoormiddag viel de kerk van Sint-Eloois-Vijve veel te klein uit voor de honderden familieleden, kennissen en vrienden die het meisje een laatste groet kwamen brengen. Wie de dienst buiten moest bijwonen, kon het gebeuren in de kerk op een groot scherm boven het portaal volgen.

Massaal afscheid van 11-jarige Axelle Allemeersch

Er waren ook vertegenwoordigers van Racing Waregem, SV Anzegem en SV Zulte Waregem. Bij de twee eerstgenoemde voetbalclubs speelde het meisje als keepster en Essevee en dan vooral doelman Sammy Bossut droeg ze in haar hart. Tijdens de derby tegen KV Kortrijk van afgelopen weekend zorgden de 10.000 toeschouwers in de 11de minuut voor een ingetogen applaus.

Voor de Eernegemse begrafenisondernemer Kristof Allemeersch kwam het overlijden van dochter Axelle amper vier jaar na de dood van zijn 19-jarige stiefdochter Jill Werbrouck.

(TVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier