Marlies Carette uit Loker maakt dankzij Mega Mindy kans op de Vlaamse Scriptieprijs

Redactie KW

Ze is de enige West-Vlaamse bij de vijf genomineerden voor deze jaarlijkse prijs.

Scriptie vzw maakte de genomineerden voor de prestigieuze Vlaamse Scriptieprijs, de jaarlijkse zoektocht naar de beste bachelor- en masterproeven in Vlaanderen, bekend. Bij de vijf genomineerden zit er één West-Vlaming: Marlies Carette uit Loker-Heuvelland.

Marlies werd Master in de Taal- en Letterkunde aan de KU Leuven en titelde haar scriptie ‘Megamoeilijk, die beeldspraak?’. Daarnaast is ze trouwens ook medewerkster voor Het Wekelijks Nieuws West, onderdeel van deze Krant van West-Vlaanderen.

Mega Mindy en het Zwarte Kristal

Haar scriptie draait rond beeldspraak in een film voor kinderen. ‘Je zit als een rat in de val’, zegt Zwarte Mega Mindy tegen Mega Mindy. Begrijpen de jonge kijkers echter wat er met Mega Mindy gebeurt? Voor volwassenen lijkt de interpretatie van zo’n uitdrukking evident, maar voor de doelgroep van het programma (4- tot 9-jarigen) is dat niet altijd het geval. Marlies screende de film ‘Mega Mindy en het Zwarte Kristal’ op beeldspraak en onderzocht of de doelgroep de beeldspraakvormen begreep.

Wie de Vlaamse Scriptieprijs uiteindelijk wint, wordt bekendgemaakt door juryvoorzitter Jörgen Oosterwaal op de prijsuitreiking op 17 december in het Cultuurcentrum Hasselt.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier