Manifestanten tegen dolfinarium trekken door Brugse binnenstad

Redactie KW

Zaterdagnamiddag vond in Brugge een vreedzame demonstratie tegen het plaatselijke dolfinarium plaats. Een groep van ongeveer 25 betogers vertrok aan het Boudewijn Seapark voor een tocht richting centrum van de stad. Organisator Pieterjan Ponsaerts denkt dat de actie op deze warme nazomerdag veel mensen wist te bereiken.

“We hebben alleszins veel bekijks in de straten van Brugge”, lachte de organisator. “Veel mensen zullen onze slogans en boodschap wel gehoord hebben. Ons doel is nog steeds een permanente sluiting van het dolfinarium in Brugge.”

Ook voor wat er daarna met de dieren moet gebeuren, heeft Ponsaerts al een oplossing klaar. “Er bestaat gespecialiseerde opvang om dolfijnen opnieuw te laten wennen aan een leven in de natuur. Voorbeelden uit het buitenland leren ons ook dat de dieren in de vrije natuur door hun soortgenoten opgevangen worden.”

Het toeval wil dat uitgerekend gisteren nog een babydolfijn overleed in het dolfinarium van Brugge. “Ook in de vrije natuur mislukken veel zwangerschappen, maar in gevangenschap komt het toch nog wat vaker voor. Wat ons vooral stoort, is dat ze in Brugge ook al een aantal mislukte bevallingen verzwegen”, aldus Ponsaerts.

De manifestanten beseften dat hun actie weinig zoden aan de dijk zal brengen. Ze vroegen al een aantal keer om overleg met het bestuur van het Boudewijn Seapark. “Onze vraag naar een gesprek wordt tot nu toe steeds afgewezen. Vandaar deze vreedzame actie, hopelijk worden onze argumenten nu niet meer genegeerd.”

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.