Man uit Torhout gaf les met vals diploma

Redactie KW

Joviale kerel, A.C., maar de Torhoutenaar heeft grove fouten gemaakt. Hij geeft namelijk al een tijdje op een aantal fronten les, maar blijkt dat op basis van een vals diploma te doen. De Torhoutse lerarenopleiding Katho-Reno, met Dirk Devriendt als departementshoofd, tilt bijzonder zwaar aan het bedrog.

A.C. is na het ontdekken van de vervalsing in nauwe schoentjes geraakt. Aan De Avondschool, waar hij nochtans tot tevredenheid van de cursisten informaticalessen gaf, werd hij vorige woensdag op staande voet ontslagen. De kans dat hij ook als Bloso-lesgever zijn werk verliest en evenzo als sportleraar aan de politieschool in Zedelgem, is heel waarschijnlijk. A.C. heeft Bloso echter een vals diploma BaSO (Bachelor Secundair Onderwijs) Lichamelijke Opvoeding en Informatica bezorgd, algemeen beter bekend als regent LO en Informatica.

Studeren zonder succes

Torhoutenaar Dirk Devriendt, die als departementshoofd van de Katho-Reno waakt over het niveau en de correcte gang van zaken in zijn gereputeerde hogeschool voor lerarenopleiding, had al een poosje het vermoeden dat er iets niet klopte met het lesgeven van A.C. aan een aantal instellingen.

Een interview uit Krant van West-Vlaanderen (Editie De Weekbode Torhout) van vorige week met de veelzijdige sportman ging over het Europese squashtornooi dat A. dit weekend organiseert. Dat artikel scherpte de argwaan van het departementshoofd pas écht aan. “Ik merkte dat hij zich regent Lichamelijke Opvoeding en Informatica noemde en wist dat dit een leugen was”, aldus Dirk. “A.C. is student aan de Katho-Reno geweest, maar heeft niet aan de examens deelgenomen.”

A.C. reageert

En A.C. zelf ? “Ik beken dat ik geen regent ben, maar ik geef géén les in het gewone onderwijs. Waar zeuren die mensen dan over ? Ik doe mijn werk toch goed ! Wie houdt er zich nu bezig met zoiets uit te pluizen ? Intussen ben ik wél mijn job kwijt !”

(JS)

Het hele artikel in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Weekbode Torhout)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.