Man uit Poelkapelle begint na ongeval zelf dashboard-camera’s te verkopen

Redactie KW

Na een verkeersongeval wilde ook Laurens Vercaigne uit Poelkapelle voortaan alles op beeld vastleggen via een ‘dashcam’, maar hij vond nergens een verkooppunt van de kleine cameraatjes.

Een dashcam is een kleine camera die op het dashboard of aan de voorruit bevestigd wordt. Dashcam is de afkorting van dashboardcamera. Zodra u het contact aanzet, krijgt de camera voeding waardoor de opname start. De videobeelden die de autocamera opneemt, worden opgeslagen op de SD-kaart die in de camera zit.

Op YouTube staat het ondertussen al vol met filmpjes van vooral Russische chauffeurs die de meest bizarre ongelukken op de gevoelige plaat vastlegden. Ook de meteorietinslag, die plaats vond in Rusland op 15 februari dit jaar, werd gefilmd met een dashcam. Ook in West-Vlaanderen duiken stilaan dashcams op. Zo konden we dankzij een dashcam zien hoe een trucker uit Zedelgem een collega van de baan reed in Eeklo.

Zelfmoord

In België zijn de dashcams echter nog nog niet ingeburgerd. Meer nog, toen Laurens Vercaigne (27) er één wilde kopen, moest hij hemel en aarde bewegen om een dashcam te vinden. “Ik had nog maar veertien dagen een nieuwe auto toen ik een ongeluk kreeg. Ik was volgens mij zeker in mijn recht, maar kon het niet bewijzen”, vertelt Laurens, die beroepshalve informaticus is. “Eerder had ik al een stoot tegengekomen. Ik was met mijn vriendin Laura op weg naar een familiefeest, toen er plots iemand voor de auto sprong. Gelukkig kon Laura nog net op tijd een noodstop maken en bleef de man, die blijkbaar een einde wilde maken aan zijn leven, ongedeerd. Mocht Laura niet alert gereageerd hebben, wie kon dan bewijzen dat Laura onschuldig was?”

(TOGH)

Het volledige verhaal van deze jonge ondernemer lees je vandaag in Krant van West-Vlaanderen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier