Man uit Beernem krijgt 2 jaar extra in beroep voor moordpoging op ex-vriendin

Redactie KW

Een 62-jarige man uit Beernem is door het Gentse hof van beroep veroordeeld tot 6 jaar cel voor moordpoging op zijn ex-vriendin. In eerste aanleg kreeg hij 4 jaar cel, maar in beroep botste hij op een onverwachte strafverhoging.

De man, jarenlang hoofdopvoeder in een instelling in Ruislede, had tien jaar lang een relatie tot die eind 2011 eindigde. Na een dertigtal sms’jes waarin hij aangaf haar te zullen vermoorden, trok hij in stomdronken toestand op 3 november 2011 naar haar woning in Wingene.

Kogel

Hij nam ook een long rifle mee, schietensklaar en geladen met vijf kogels. Toch hield hij vol dat hij enkel met haar wou praten. Aan de voordeur kwam het tot een incident met de nieuwe vriend van zijn ex. Eén schot ging af en de kogel sloeg een gat in de muur van de woning, zonder dat iemand gewond raakte. Later kon de man worden ingerekend in zijn eigen woning.

4 jaar wordt 6 jaar cel

In eerste aanleg kreeg de man vier jaar cel en in beroep vroeg hij een straf met uitstel. Het hof van beroep vond de straf echter te licht en legde zes jaar effectief op. Het wapen en de kogels werden verbeurd verklaard.

(Belga, foto Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.