Man sterft bij zware klap op werfwagen op E40 in Middelkerke

Redactie KW

Op de E40 richting Frankrijk is in de nacht van maandag op dinsdag een Duitse vrachtwagen ter hoogte van wegenwerken in Middelkerke op een machine voor wegenwerken gereden. De bestuurder zat een tijdlang gekneld, de passagier overleefde de klap niet.

Het Brugs parket heeft een deskundige aangesteld om de precieze oorzaak na te gaan van het dodelijk ongeval. Een vrachtwagen van de firma Meilinger Logistic und Spedition uit Düren in Duitsland, die geladen was met cilinders waarin een wit poeder zat, negeerde de signalisatieborden die werken aangaven, reed een verboden rijstrook op en vlamde frontaal op een asfaltverwijderaar van de firma Aswebo.

De Duitse chauffeur Wilfried Tiedemann (66) raakte zwaargewond, zijn Turkse passagier Halil Yardimci (52), die in Londen woont, verloor het leven. De chauffeur kon nog niet verhoord worden. Daarom blijft de precieze oorzaak van het ongeval onzeker. Feit is dat het verkeer dat verder naar Frankrijk wil, tijdens de werken links moet afslaan en over de middenberm moet. Het verkeer dat wil afslaan aan de afrit Middelkerke, moet het rechter baanvak nemen. Rechtdoor rijden mag niet. Vermoedelijk heeft de chauffeur eerst de rechter rijstrook genomen en zag hij te laat dat hij op weg was naar Midelkerke. Hij wou nog veranderen van rijstrook , maar kwam terecht op het gedeelte van de autoweg dat hersteld wordt en reed frontaal in op de asfaltverwijderaar. Dat zijn de eerste conclusies van de deskundige. Meer zekerheid over de oorzak van het ongeval kan er pas komen na verhoor van de chauffeur.(JT/SVK, foto JT)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht. Vanavond ook op Focus vanaf 18u00

Man sterft bij zware klap op werfwagen op E40 in Middelkerke

Bekijk hier de reportage

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.