Man rijdt inspecteurs van sociale zaken (bijna) van hun sokken

Redactie KW

Toen drie inspecteurs van sociale zaken een bezoekje brachten aan Patrick D. (54) in Langemark-Poelkapelle voor een controle op zwartwerk, werd die zo kwaad dat hij in zijn wagen stapte en ei zo na twee van de drie inspecteurs aanreed.

Een van de inspecteurs werd ook bij mouw gegrepen en door elkaar geschud. De twee inspecteurs vorderden een schadevergoeding van 1.500 euro morele schadevergoeding. De derde inspecteur werd alleen bedreigd. De feiten gebeurden op 9 mei 2012 en even werd de man vastgehouden op beschuldiging van poging tot doodslag, maar nadien werd de aanklacht omgezet in slagen & verwondingen en bedreigingen.

“Geen zwartwerk”

De beklaagde ontkende trouwens het zwartwerk. Hij was naar eigen zeggen als bouwvakker bezig aan de woning van zijn vriendin met wie hij een LAT-relatie heeft. De verdediging gaf aan dat zijn cliënt op het moment zelf zeer kwaad was, maar verder geen kwade bedoelingen had. De beklaagde zelf zei tijdens de zitting dat de inspecteurs misbruik maken van hun positie en dat hij zich geviseerd voelde. In 2006 werd hij al eens veroordeeld voor een gelijkaardig misdrijf. Dat de inspecteurs 1.500 euro vorderden vond de verdediging er ver over. Vonnis op 10 december.

(HV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.