Man neergeschoten door politie op Werfplein

Redactie KW

(UPDATE 4) De onderzoeksrechter heeft een man van 26 aangehouden voor weerspannigheid en verboden wapendracht. Gisteravond is hij door de politie neergeschoten op het Werfplein. Het gaat om een man met een psychiatrisch verleden. Er is vijf keer op hem geschoten nadat hij zwaaide met een nepwapen.

De man liep rond met een neppistool tussen zijn broeksriem op het Werfplein, een plein waar veel kinderen aan het spelen waren en waar ook op dat moment mensen aanwezig waren. De politie kwam ter plaatse en waarschuwde de man om zijn pistool neer te leggen, maar die ging daar niet op in.

Er was aanvankelijk sprake van dat de man zelf begon te vuren, maar dat klopt niet want het gaat om een neppistool. Hij leek wel aanstalten te maken om te schieten, waarom de politie vijf keer op hem schoot. De man raakte gewond en werd naar het ziekenhuis AZ Sint-Jan overgebracht.

Parket ter plaatse

Na het schietincident hebben parket en politie de omgeving van het speelplein nauwkeurig onderzocht om alle sporen van de gebeurtenissen vast te leggen. (FV/Belga/jv)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Brugsch Handelsblad) van vrijdag 6 augustus 2010 en vanavond in het nieuws op Focus-WTV. Vanaf 18u00, maar ook stipt om 22u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier