Man en paard gaan samen op café

Op de grote markt in Ieper speelt zich dagelijks een wel heel vreemd tafereel af. Stephaan Callens gaat er bijna elke dag met zijn paard op café.
Redactie KW

Op de grote markt in Ieper speelt zich dagelijks een wel heel vreemd tafereel af. Stephaan Callens gaat er bijna elke dag met zijn paard op café. De uitstap is ondertussen een gewoonte geworden, en de horeca-uitbaters op de Grote Markt kijken dan ook niet meer vreemd op van hun speciale stamgast.

Van aan de Palingbeek tot op de Grote Markt van Ieper. Het is de dagelijkse wandeling van Stephaan Callens en zijn paard Titus 2. Voor de gepensioneerde bediende is het pure ontspanning.

“Het is nog louter recreatief dat ik in het stad rondrijd”, zegt Stephaan Callens. “En het paard heeft ondertussen ook geleerd om niet bang te zijn voor bussen en auto’s. En hij kent toch ook een paar cafeetjes om te stoppen”.

Stephaan is intussen al aan zijn tweede stadspaard toe. Zo’n vijf jaar geleden werd Titus 1 vervangen door Titus 2. Het duurde telkens even om het paard te laten wennen aan het drukke stadsverkeer, maar met veel geduld lukte het wel.

Tegenwoordig voelt Titus 2 zich helemaal thuis op de Grote Markt. Voor de verschillende horeca-uitbaters is hij een vertrouwde stamgast. Maar voor de toeristen zijn Stephaan en Titus geen alledaags gezicht. Het duo is dan ook een echte attractie.

Wie man en paard in levenden lijve wil gaan bekijken, kan dagelijks terecht op de Grote Markt van Ieper. (Focus-WTV)

-Kijk vanavond naar het nieuws op Focus-WTV voor een volledig verslag-

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.