Man aangehouden na dood stiefdochter

Redactie KW

De onderzoeksrechter van Veurne heeft een 26-jarige man uit Adinkerke (De Panne) aangehouden na de dood van zijn stiefdochter van twee jaar en vier maanden. De man wordt beschuldigd van opzettelijke slagen en verwondingen met de dood van de peuter tot gevolg.

De man vond zijn stiefdochter bewusteloos in zijn huis in Adinkerke. Daarna reed hij er in paniek mee naar Koksijde, waar de moeder van het meisje werkt. Pas toen werden de hulpdiensten verwittigd. Die probeerden te peuter nog te reanimeren, maar het kind was toen al overleden.

Na onderzoek bleek dat het meisje gestorven is door inwendige bloedingen, die alleen door zware agressie kunnen veroorzaakt zijn. Het meisje had verwondingen aan haar onderrug, haar onderbuik en haar bovenbenen. De 26-jarige stiefvader werd door de onderzoeksrechter aangehouden, maar ontkent alle betrokkenheid.

Hij wordt beschuldigd van opzettelijke slagen en verwondingen met de dood van de peuter tot gevolg. Dat het meisje nog minderjarig is
en dat hij voor het meisje moest zorgen zijn verzwarende omstandigheden. De moeder van het meisje werd niet in verdenking gesteld.

De man kwam eerder al in contact met de politie. Hij verschijnt
dinsdag voor de raadkamer. (Bron: Belga)

Meer maandagavond in het Focus-nieuws en vrijdag 25 februari in De Krant Van West-Vlaanderen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.