Maandag starten wegenwerken op E403 tussen Lichtervelde en Torhout

Redactie KW

Op maandag 25 februari beginnen belangrijke structurele onderhoudswerken op de E403 tussen Lichtervelde en Torhout in de richting van Brugge.

Het gaat om de eerste van 5 grote werven dit jaar in West-Vlaanderen. Op de E403 wordt gedurende 30 werkdagen gewerkt. Het einde van de werkzaamheden is voor de start van de paasvakantie gepland. Om de hinder zoveel mogelijk te beperken, wordt er in het weekend doorgewerkt.

Versmalde rijstroken

Over een afstand van 2 km op de E403 tussen Lichtervelde en Torhout wordt de rijweg volledig vernieuwd. Ook de op- en afrit van Lichtervelde wordt vernieuwd. In de werfzone geldt een snelheidsbeperking van 70 km/u. Het verkeer op de E403 in de richting van Brugge wordt met behulp van een doorsteek op de andere rijrichting gebracht. Het verkeer richting Kortrijk behoudt twee versmalde rijstroken. Het verkeer richting Brugge moet over 1 versmalde rijstrook.

Op- en afrit Lichtervelde

De op- en afrit nr 9 Lichtervelde blijft gedurende de volledige duur van de werken toegankelijk voor wie richting Kortrijk rijdt. De op- en afrit nr 9 Lichtervelde blijft gedurende de volledige duur van de werken afgesloten voor wie richting Brugge rijdt. Wie vanuit Lichtervelde de E403 wil oprijden, moet doorrijden naar de oprit nr 10 Torhout via de N35, N32 en R34. Wie op de E403 richting Brugge rijdt en wil afrijden naar Lichtervelde, moet doorrijden tot afrit nr 10 Torhout om daar een keerbeweging te maken.

Het Agentschap Wegen en Verkeer raadt weggebruikers die naar Lichtervelde moeten af om tijdens de spitsturen al af te rijden in Roeselare-Beveren (afrit nr 8). Daar kunnen immers filesn ontstaan door wegenwerken op de R32 in Ardooie.

(A.D.)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.