Maaike Cafmeyer over Vangheluwe : “Schrok niet toen hij ontmaskerd werd”

Redactie KW

Actrice Maaike Cafmeyer heeft het in het weekblad Humo deze week over haar ‘Wonderjaren’, haar jeugd die ze doorbracht op het Torhoutse platteland. Ze heeft het over de leuke tijd die ze beleefde met haar zus, haar rebelse jaren toen ze ‘s nachts wegsloop om te gaan fuiven, maar ook over toenmalig bisschop Roger Vangheluwe.

“Als kind heb ik ook altijd intuïtief heb aangevoeld dat er iets niet pluis was met al die geestelijken”, zegt Maaike Cafmeyer in het interview. Roger Vangheluwe ontmoette ze verschillende keren, ook op bedevaart. “Hij zat op een hoge stoel met zijn staf, meestal met een kind op zijn schoot. Ook mijn broer heeft zo bij hem op de schoot gezeten. Als ik daaraan denk, word ik niet goed.”

‘Zijn’ kinderen

“Het is duidelijk dat Vangheluwe die kinderen op zijn schoot beschouwde als zijn kinderen, met wie hij kon doen wat hij wou. Hij is in zijn functie nooit tegengewerkt, iedereen liet hem maar begaan. Toen hij ontmaskerd werd als pedofiel, ben ik daar dan ook niet van geschrokken: voor mij was dat bijna logisch.”

(FV)

>> Het hele interview in Humo deze week

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier