Luxeschip Grand Princess in Zeebrugge

Het schip Grand Princess lag het voorbije weekend aangemeerd in Zeebrugge.
Redactie KW

Cruises winnen aan populariteit. Dat bleek ook dit weekend in Zeebrugge waar de GRAND PRINCESS lag aangemeerd. Een vijftigtal mensen bezochten het luxeschip terwijl de passagiers enkele uren aan wal verbleven voor een kort bezoek want ‘s avonds vaarde de GRAND PRINCESS weer uit. Met dat soort bezoeken willen de cruiserederijen het cliché wegwerken dat je rijk moet zijn voor een cruisevakantie.

De GRAND PRINCESS doet op weg naar de Noorse fjorden even Zeebrugge aan. Terwijl het halve schip ontruimd is krijgen potentiële klanten de kans om het schip te bezoeken.

Zo’n cruise schip is een drijvend vakantieoord waar van alles te beleven valt voor oud en jong. Vorig jaar boekten zo’n 60.000 Belgen een cruise. Ons land is nog een groeimarkt voor cruisevakanties en daar spelen de rederijen handig op in.

“We hebben momenteel een promotie lopen dat is afvaart en vertrekken 13 november inclusief de vlucht en de cruise voor 999 euro voor een week naar de Caraïben. Op die manier willen we nieuwe mensen aanspreken om toch te tonen dat een cruise wel betaalbaar is”, zegt cruise operator Nastassia Zakeriesen.

Ook Oostende en Zeebrugge proberen een graantje van het succes mee te pikken door zich internationaal als ideale cruisehavens te promoten. (Focus-WTV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.