Lut De Pauw en Hans Hooyberg winnen “De Pluim 2011”

Redactie KW

Lut Depauw uit Beernem heeft de Pluim gewonnen. Dat is een trofee die de Koning Boudewijnstichting elk jaar schenkt aan iemand die zich belangeloos heeft ingezet voor anderen. Lut zamelt speelgoed in voor kinderen uit kansarme gezinnen en ze zet zich ook in voor vluchtelingen. De winnaar in het WTV-zendgebied is Hans Hooyberg uit Lichtervelde. Hij huurt een appartement aan zee en stelt dat ter beschikking van gezinnen waarvan een kind kanker heeft.

Meer dan 10.000 mensen hebben dit jaar gestemd voor één van de tien West-Vlaamse genomineerden voor de Pluim. Volgens de Koning Boudewijnstichting en mediapartners Focus-WTV verdienden ze alle tien de trofee, want allen hebben ze zich vrijwillig ingezet voor anderen.

Maar een wedstrijd is een wedstrijd, dus kan er maar één winnen. In het Focus-zendgebied ging de Pluim 2011 naar Lut Depauw. Zij zamelt kledij in voor kinderen en kansarme gezinnen en is ook actief in de werkgroep vluchtelingen in Beernem. De winnaar krijgt een cheque van 2.000 euro, de andere genomineerden krijgen elk 500 euro.

Kinderen met kanker

De winnaar in het WTV-zendgebied is Hans Hooyberg uit Lichtervelde. Hij huurt een appartement aan zee en stelt dat ter beschikking van gezinnen waarvan een kind kanker heeft. Ook hij mag 2000 euro gebruiken voor het goede doel.

Dit was de laatste editie van de Pluim, maar volgend jaar neemt de Koning Boudewijnstichting een nieuw initiatief . Wat het wordt, ligt nog niet vast, maar het zal zeker het vrijwilligerswerk voor het voetlicht brengen.

Lut De Pauw en Hans Hooyberg winnen

Bekijk hier de reportage (De Pluim WTV)

Lut De Pauw en Hans Hooyberg winnen

Bekijk hier de reportage (De Pluim FOCUS)via www.focus-wtv.tv

(B.S./A.D.)

Meer vanavond in het nieuws op Focus en WTV vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier