Luchthaven Kortrijk-Wevelgem groeit internationaal: ruim 13 procent meer zakenreizigers

Redactie KW

De Internationale Luchthaven Kortrijk-Wevelgem kende een toename van 13,3 procent internationale zakenreizigers in de eerste helft van 2012. Daarmee slaagt de luchthaven in zijn doel. Ook het aantal vliegtuigbewegingen blijft stijgen.

In de eerste zes maanden van 2012 steeg het aantal zakenvluchten met een kleine 10 procent in vergelijking met diezelfde periode een jaar voordien, en het aantal reizigers op die vluchten met 13,3 procent.

“Daar zijn we toch heel tevreden mee”, duidt Stefaan Van Eeckhoutte van de West-Vlaamse Intercommunale Vliegveld Wevelgem-Bissegem (WIV). “We willen ons ook op die manier profileren.” Over heel 2011 was er al een toename in dat segment van 18 procent in vergelijking met 2010, ondanks de economische omgeving en de wispelturige brandstofprijzen. “Behoudens een nieuwe economische tegenslag zijn we op weg om die cijfers te herhalen.”

De West-Vlaamse luchthaven ziet ook zijn marktaandeel groeien, gezien er op de internationale lijndienstenmarkt slechts een groei van 0,8 procent wordt genoteerd.

Ondanks de goede cijfers nam de vliegtuigbeweging met amper 1 procent toe, van 17.139 naar 17.302. “Bij de lokale vluchten en scholing zien we een status-quo of lichte daling. Die zorgen toch voor het grootste volume hier”, besluit Van Eeckhoutte.

(Belga, foto a-PH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.