Luc Dehaene verrast over burgemeesterambities schepen Verschoore

Redactie KW

Schepen Jef Verschoore van Ieper wil de nieuwe burgemeester van zijn stad worden. Volgens Verschoore is hij de geknipte persoon gezien zijn jarenlange ervaring in de gemeentepolitiek. Zetelend burgemeester Luc Dehaene weet het haantjesgedrag van zijn schepen maar weinig te waarderen en zegt dat hij te vroeg uit de startblokken schiet. Over zijn eigen toekomst in Ieper blijft Dehaene nog even op de vlakte.

Jef Verschoore is tweede schepen voor de CD&V in Ieper. Hij heeft momenteel openbare werken en mobiliteit in zijn portefeuille. Maar in de volgende legislatuur wil hij wel burgemeester worden. En hij denkt alvast niet dat hij met zijn uitgesproken ambitie CD&V-collega’s zoals zetelend burgemeester Dehaene voor het hoofd stoot. Maar blijkbaar schat hij dat ietwat verkeerd in. Want de burgemeester is wel degelijk verrast van zijn “outing”.

Volgens schepen Verschoore is Dehaene zelf geen kandidaat meer. Die bevestigt dat niet maar raadt Verschoore wel aan om interne afspraken intern te houden. Wie straks ook de nieuwe burgemeester wordt, hij zal de komende jaren erg in de picture komen, want dan is er de herdenking van 100 jaar wereldoorlog 1.

(KB/BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van WTV, vanaf 18 uur. Meer ook in de Krant van West-Vlaanderen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.