LPG-tank vastgeraakte auto intact bij botsing met 2 treinen

Redactie KW

De 60-jarige Jef Nowé uit het Sint-Pietersveld in Wingene kwam er dinsdagavond met de schrik vanaf toen zijn vastgeraakte auto werd geramd door 2 treinen op spoorwegovergang van de Waterstraat in Beernem.

Toen hij met omstaanders en omwonenden probeerde zijn wagen weer rijklaar te krijgen, klonk de bel. Even later passeerden twee treinen. „We konden ons net op tijd in veiligheid brengen”, vertelt hij aangeslagen.

„Toen we de bel van de nabijgelegen spoorwegovergang hoorden, liepen we meteen van de sporen weg. Mijn voertuig werd enkele tientallen meters meegesleurd door een goederentrein die uit Brugge kwam.”

Kort nadien reed nog een tweede trein, een passagierstrein die ook uit de richting Brugge kwam, op zijn wagen in. „De brokstukken hingen aan de locomotieven. Gelukkig ontplofte mijn LPG-tank niet. Die tank was nog volledig intact. Dit was toch een bewijs dat dit geen bom is, zoals zo velen vaak beweren”, vertelt Jef Nowé. (Stefaan Reuse)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Tielt, editie Brugsch Handelsblad) van 20 februari 2009.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.