Louise-Marie Losfeld is kandidate Miss West-Vlaanderen: “Veel steun van mijn familie”

Louise-Marie: "Ik ben eindelijk oud genoeg om deel te nemen, maar liep al langer met de gedachte." (foto JRO)
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Louise-Marie Losfeld is met haar 17 lentes een van de jongste kandidates voor Miss West-Vlaanderen. “Dat zal me echter niet tegenhouden om alles te geven tijdens de finale”, zegt ze vastbesloten.

Louise-Marie is een van de vier Oostendse meisjes die op 4 oktober het podium zal sieren in het Plopsa Theater tijdens de finale van Miss West-Vlaanderen. Ze studeert economie-wiskunde in Pegasus en vat haar vijfde jaar aan in september. “De economische richting sprak me altijd al aan en uiteraard is wiskunde dan ook wel mooi meegenomen. Ik werk graag met cijfers”, lacht Louise-Marie.

“Of 17 jaar niet jong is om deel te nemen aan een verkiezing zoals Miss West-Vlaanderen? Zeker niet. Ik vind het juist een grote uitdaging om deel te nemen. Het houdt ook veel meer in dan de verkiezing zelf. Miss West-Vlaanderen worden is één ding, maar alles eromheen is nog zoveel leuker. Zo zou ik een heuse spaghettibenefiet organiseren voor het goede doel. Door corona gaat dat nu wel wat moeilijker, waardoor ik naar een alternatief zoek. Maar ik denk dat ik het op pannenkoeken verkopen zal houden. Welk goed doel ik in gedachten heb? Ik wil het bouwen van huisjes in Cambodja steunen via Miss Belgium Charity.”

Miss België als voorbeeld

Volgens Louise-Marie is Miss België nog steeds een voorbeeld voor alle vrouwen in ons land. “Miss België straalt zoveel uit. Ze heeft een goed hart, is lief voor iedereen en zet zich in voor het goede doel. Zo zit ook ik in elkaar. Ik probeer altijd voor iedereen goed te doen en te helpen waar ik kan. Net dat maakt van een misskandidate een echte miss”, gaat Louise-Marie verder. “Ik heb zeker geen probleem met op het podium te staan voor heel veel mensen. Ik ben niet zo’n verlegen meisjes. Ik ben erg sociaal ingesteld, daarom vind ik de uitdaging zo groot. Daarnaast leer je heel veel nieuwe mensen kennen en dat maakt het extra leuk. Ik sta altijd open voor nieuwe vriendschappen”, gaat Louise-Marie verder.

Het coronavirus is nog steeds aanwezig; Louise-Marie hoopt dan ook dat de crisis niet al te veel invloed zal hebben op de verkiezingen. “We mogen niet blind zijn voor het virus”, is Louise-Marie duidelijk. “Het is nog steeds aanwezig en we kunnen niet voorzichtig genoeg zijn. Toch hoop ik ergens wel dat we een redelijk normale verkiezing kunnen beleven. Al zal dat niet vanzelfsprekend zijn.

Waarom ik mij juist dit jaar ingeschreven heb? Ik was eindelijk oud genoeg om deel te nemen en ik loop al langer met de gedachte. Nu het eindelijk kan, heb ik besloten om die droom niet opzij te zetten, maar er meteen volop voor te gaan.”

Steun van familie

Hoewel de omgeving van Louise-Marie verbaast reageerde op haar deelname aan Miss West-Vlaanderen, kan ze toch op heel wat steun rekenen. “Iedereen staat volledig achter mij. Er wordt al wat reclame gemaakt op sociale media door mijn familie en vrienden”, lacht ze.

“Ik heb die steun hard nodig. Het sterkt me en zorgt ervoor dat ik met veel zelfvertrouwen een gooi doe naar het kroontje van Miss West-Vlaanderen. En wie weet sta ik later nog op het podium bij Miss België?”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.