Lindsay overleed aan overdosis tijdens seks-spelletje

Redactie KW

Bjorn V. stond terecht voor handel in cocaïne en vloeibare XTC, onopzettelijke doding en schuldig verzuim, net als de tweede betichte, schoonbroer Giovanni Callewaert en de zus van het slachtoffer Tamara C. Lindsay C. overleed nadat ze cocaïne, geneesmiddelen en vloeibare XTC gebruikte, toen ze terecht kwam in een seks-spelletje bij Giovanni en zus Tamara

Pas na twaalf uren belden vriend Bjorn, Giovanni en Tamara de hulpdiensten. Intussen hadden ze al van alles geprobeerd. Een warmwaterkruik, een warm stortbad en zelfs water met veel zout, om het bewusteloze meisje weer bij bewust zijn te krijgen. Maar de hulpdiensten werden dus pas twaalf uur later verwittigd, toen Lindsay koud werd en blauw kleurde.

De behandeling van het proces tegen ex-militair Bjorn V. (80) uit Izegem en zes andere mededaders, liep op een sisser uit. Waar de politie van Kortrijk tijdens een eerste behandeling en meteen uitstel, massaal uitrukte, waren er nu slechts enkele agenten en cipiers. ‘Omdat de vader het slachtoffer Lindsay plots niet meer gevaarlijk blijkt’. De rechtbank doet uitspraak op 14 juni.

(WDA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Izegem

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.