Lijst Dedecker start referendum over Visserijdok

Redactie KW

Lijst Dedecker start op maandag 22 september met het ophalen van handtekeningen om een gemeentelijk referendum te organiseren over het Visserijdok. Dat heeft LDD Oostende dinsdag bekendgemaakt.

Er is in de badstad al enkele maanden commotie over de toekomstplannen van het dok: het stadsbestuur wil het dempen om woningen te bouwen en als havenuitbreidingsgebied.

De visserijsector en omwonenden zijn een petitie gestart tegen deze plannen. Plaatselijk LDD-voorzitter Yvan Broux vindt een petitie niet het beste middel. “We starten beter meteen met het verzamelen van handtekeningen op de officiële formulieren om een referendum aan te vragen. Vanaf maandag 22 september tot en met maandag 6 oktober zal een team van meer dan 20 LDD-mensen op pad gaan om de handtekeningen te verzamelen. We hebben 6.912 handtekeningen, 10 procent van de bevolking, nodig om een referendum over het Visserijdok te organiseren”.

De definitieve beslissing over het referendum zal gebeuren in samenspraak met de vzw Oostendse Oosteroever, de organisatie die al maanden het protest voert tegen de plannen om het dok te dempen. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier