Lieven Van Parys loopt zijn 1.000ste Croky run

Redactie KW

De Croky Boys zijn een fenomeen in Meulebeke. De vereniging die geen vereniging wil genoemd worden maar wel een hechte vriendenkring is, loopt iedere donderdagavond een traject van 10 km, een stratenloop die nog altijd dezelfde is als dertig jaar geleden. Lieven Van Parys was vorige week aan zijn 1.000ste Croky run toe.

Recreatief lopen, de ‘oercroks’ startten ermee in 1979. Wijlen Omer Vandewalle was een van de meest getalenteerde lopers die Meulebeke ooit kende. Toen de plaatselijke atletiekclub ter ziele ging, startte Omer samen met enkele vrienden het straatjoggen op, een sportdiscipline die toen vanuit de States kwam overgewaaid. Ondertussen kregen de lopers een vast stratenparcours van precies 10 km lang onder de zolen geschoven. De denkbeeldige start- en aankomstlijn bevinden zich aan de hoofdingang van het Ter Borcht sportcomplex.

1000ste Croky run

Meester Lieven Van Parys, ICT-coördinator in de centrumscholen van Meulebeke, liep zijn allereerste officiële Croky run op donderdag 19 september 1985. Op donderdag 18 maart 2010 was hij, boekhoudkundig gecontroleerd, aan zijn 1.000ste Croky run toe. Voor zijn 1.000ste Croky run wilde Lieven kost wat kost onder de 40 minuten blijven. Om dit huzarenstukje als 55+er te verwezenlijken kon hij een beroep doen op vier hazen: Jody Duyck, Pieter Vanhee, Koen Vereecke en Tom Vanpoucke. Verder waren er al in de kleedkamer de aanmoedigingen van de 20 andere Croky Boys die graag die prestatie wilden delen…

(LB voor kw.be)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Weekbode Tielt) van vrijdag 26 maart 2010

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.